DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Pirelli: A kicsik legyenek hálásak a topcsapatoknak

Nem szabad kritizálni a Formula-1 nagycsapatait, a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt – sokkal inkább hálásnak kell lenni nekik, állítja Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

A Pirelli 2017-ben új, szélesebb abroncsokat vezet be, amelyek tesztjére augusztus elején, a nyári szünet kezdetekor került sor. Több istálló is panaszkodott, hogy úgy érzik, mivel az eseményen csak az élmezőny tagjai, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull vehetett részt, ezáltal ők előnybe kerültek. Hembery azonban állítja, erről szó sincs, és a többieknek hálásnak kellene lenniük a résztvevőknek, hogy vállalták a tesztet.

 Pirelli



„Beszéltem azokkal, akik részt vettek benne, és mondták, hogy fogalmuk sincs, hogy mit teszteltünk. Amit az egyik autón kipróbáltunk, a kirakós csak egy kis darabja volt, és nem biztos, hogy passzolt ahhoz, amit a másik versenygépen  csináltunk. A következő években már minden csapattal tesztelhetünk, mert használhatjuk az aktuális autót” – mondta Hembery.

„Mivel aerodinamikai változások lesznek jövőre, ezért ez már az idei év kérdése” – folytatta a Pirelli szakembere. „Ha csak a gumikon módosítanának, akkor tesztelhettünk volna minden csapattal. Szóval hálásnak kell lennie a többieknek, mert a topcsapatok vállalták a felelősséget. Mialatt mi is finanszírozzuk ezt pénzügyileg, nekik ugyanezt kell tenniük. Szóval azt hiszem, köszönetet kell mondaniuk a három legnagyobb alakulat támogatásáért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: