DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso szembemenne az esélyekkel Spában

Bár papíron nem fekszik a McLaren-Hondának a soron következő belga pálya a maga hosszú egyeneseivel, Fernando Alonso szerint ezek az előrejelzések nem akadályozzák meg a csapatot abban, hogy erős eredménnyel térjen vissza a nyári szünetről.

A négyhetes F1 nélküli időszak a hétvégén lezárul, a Belga Nagydíjjal ugyanis megkezdődik a szezon második félideje. Ránézésre Spában és Monzában nehéz napok köszönthetnek a McLarenre, hiszen a gyors, hosszú egyenesekkel tarkított pályák finoman szólva sem tartoznak az erősségeik közé a Hondával való újbóli lepaktálás kezdete óta - a japán motorok nagyobb fogyasztása ugyanis a padlógázos szakaszokon az igazán ártalmas, emiatt ugyanis jobban kell takarékoskodniuk az üzemanyaggal a pilótáknak.

Dppi_00116010_340



Fernando Alonso azonban hisz abban, hogy a csapatnak sikerült előrelépést elérnie ezen a téren, hiszen korábban már más hasonló karakterű pályákon, például Spielbergben is képesek voltak erős tempót diktálni és pontokat szerezni, így a Belga Nagydíjra is abban a reményben készül, hogy a McLaren ismét felülmúlhatja az elvárásokat.

„A kör több mint 70%-át padlógázon teljesítjük, ami már önmagában is nagy kihívás lesz számunkra. Ám az elmúlt néhány versenyen önmagunkat is sikerült meglepnünk a teljesítményünkkel az olyan pályákon, amelyek statisztikailag nem kedveztek nekünk” - mutatott rá a spanyol a McLaren előzetesében. „Eddig egyeztek egymással a gyárban és a pályán mért adataink, így remélem, hogy folytatódni fog ez a lendületünk és kihozhatjuk majd a maximumot a hétvégéből.”

Míg Alonsónak még egyszer sem sikerült nyernie Spában, addig csapattársa, Jenson Button már ünnepelhetett a dobogó tetején 2012-ben. Bár az ismétlésre vajmi kevés az esélye a jelenleg a középmezőnyhöz tartozó McLarennel, a brit kifejezetten várja a szezon egyik legizgalmasabb pályáját.

„Spát már a karrierem kezdete óta szeretem, és a mai napig elképesztő érzést nyújt - minden kört mosolyogva fejezek be” - mondta Button. „Most is fontos lesz a megbízhatóság, annál is inkább, hiszen a spái pálya természetéből adódóan ezen a versenyen hagyományosan több a kiesés. Az MTC-ben és Sakurában a srácok folyamatosan feszegetik a csomagunk határait, így remélhetőleg ebből a szempontból sima hétvégénk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: