DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez és Hülkenberg vb-esélyes csapathoz szerződhet

Sergio Perez és Nico Hülkenberg, a Force India F1-es versenyzői hamarosan egy világbajnoki esélyes csapathoz szerződhetnek – állítja Bob Fernley csapatfőnök-helyettes.

A Force India az elmúlt időszakban erős teljesítményt mutatott, Sergio Perez két alkalommal, Bakuban és Monacóban is dobogóra állhatott idén. Vele szemben csapattársa, Nico Hülkenberg legjobb eredménye egy 6. hely idén, ám Fernley szerint a német pilóta sokkal balszerencsésebb volt idén, mint társa.

 Perez



„Checo akármikor megkapja a lehetőséget a dobogóra, él vele. Ezt nem tudja elhibázni. Az elmúlt három évben, amit velünk töltött, figyelemre méltó előrelépést tett, és valódi versenyzővé vált. Nico [Hülkenberg] mindig szilárd teljesítményt nyújt – azt nem lehet megmondani, hogy idén hol ment el a szerencséje. De nem számít, mert mindig folytatja a küzdelmet, és jó eredményekkel rukkol elő.”

A szakember elmondta, támogatnák a pilótákat abban, hogy egy igazán versenyképes istállóhoz igazoljanak, azonban azt nem szeretnék, ha egy hozzájuk hasonló teljesítményű csapathoz mennének. „Checo, ahogyan Nico is, küszöbén áll annak, hogy egy világbajnoki címre esélyes csapathoz szerződjön. Mi lennénk az elsők, akik ehhez minden jót kívánnának. Amit nem szeretnénk látni, hogy oldalirányba mozognak.”

 

Perez elismerte, hogy csapattársa nagyon kemény ellenfél, de örülne, ha több alkalommal tudna előtte végezni. „Nico egy nagyon erős versenyző, tippem szerint az egyik legjobb a mezőnyben. Örültem volna, ha többször győzöm le, ahogyan ő is többször akart engem megelőzni. De elégedett vagyok azzal, ahogyan eddig teljesítettem ellene.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: