Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 24. szombat
F1

Hamilton elárulta, miért így tölti a szüneteket

A Mercedes háromszoros F1-es világbajnoka szerint nem véletlen, hogy a nyári pihenők után bombaformában szokott visszatérni - a mostanit szünetet elnézve Nico Rosberg elkezdhet aggódni?

A világbajnoki címvédőt sok kritika éri életstílusa miatt és az idei nyári szünetben sem a nyugalmat, a csendes kikapcsolódást részesítette előnyben - a brit pilóta elárulta, hogy miért tölti mindig ennyire aktívan a szüneteket. Persze több oka is van...

"Ez ugyanannyira fontos időszak, mint az év többi része" - nyilatkozta Hamilton. "Szeretek elfoglalt lenni. Ezek olyan szünetek, amelyek után feltüzelt állapotban maradok, mert olyan sok dolgot csináltam közben, edzettem, szórakoztam. Ezzel együtt is hamar eltelik, de a legutóbbi szenzációs volt" - magyarázta a háromszoros világbajnok.

Hamilton_5

"Minden évben új dolgokat akarsz kipróbálni, meg akarod ismerni a világot anélkül, hogy elveszítenéd a koncentrációd és szem elől tévesztenéd a fő célkitűzésed, amely a világbajnoki cím megszerzése. A legutóbbi szünetről nagyszerű formában tértem vissza" - figyelmeztetett a Mercedes versenyzője.

Valóban: 2014-ben az utolsó nyolc futamból hatszor ő ünnepelhetett (ez világbajnoki címet ért), tavaly pedig a nyári szünetet követő hat versenyből húzott be ötöt, így már idő előbb bebiztosította év végi elsőségét. Most már a pihenő előtt is hasonló formát mutatott, hiszen az elmúlt hét futamból hatot behúzott - mi lesz, ha hasonlóan folytatja?

"Szerintem a tavalyi volt a legszebb éveim első fejezete" - utalt arra Hamilton, hogy 2015-ben töltötte be 30. életévét. "A harmincas éveimet nagyon élvezem, megvan a tapasztalatom és tudom, hogy mit akarok."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?