DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Meg kell értenünk, hogy mi történt

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint egyszerűen lassúak voltak, nem a többiek javultak nagyot, ők estek vissza az időmérőre - rá kell jönniük, hogy ez miért történt.

Az elmúlt versenyhétvégékhez hasonlóan ezúttal is esélytelennek bizonyult a Ferrari és szintén megszokhattuk már, hogy a maranellói istálló a Red Bullhoz képest sem tud gyorsabb lenni - ezúttal simán kikaptak Ricciardótól és Verstappentől. Sebastian Vettel meglehetősen csalódottan nyilatkozott a Sky Sportsnak az időmérőt követően.

Vettel_5



"Összességében ez tűrhető eredmény, de nem azért vagyunk itt, hogy az ötödik-hatodik helyről rajtoljunk, hanem azért, hogy harcoljunk a pole-pozícióért, majd vasárnap a győzelemért" - mondta a négyszeres világbajnok. Vettelt csapattársa, Kimi Raikkönen is megverte két tizedmásodperccel, Daniel Ricciardótól már hat tizeddel, Nico Rosbergtől pedig egy másodperccel kapott ki.

"Nem éreztem magam jól az autóban, nem állt össze a dolog. Rá kell jönnünk, hogy a többiek hogy kerültek elénk, nem voltunk elég gyorsak" - tette hozzá a hazai pályán versenyző Ferrari-pilóta. "Szerintem mi estünk vissza és nem a többiek javultak ekkorát, még a Force Indiához képest is visszaestünk, meg kell értenünk, hogy miért."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: