DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perezt vinné a Renault?

A mexikói pilóta épp a minap fedte fel, hogy nem feltétlenül a Force Indiánál képzeli el F1-es jövőjét, és a hírek szerint már akadt is egy kérője a mezőnyből - a Renault teljesen új párossal vághat 2017-nek.

Valószínűsíthető, hogy az idén már két dobogós helyezést gyűjtő mexikói pilóta tud valamit, ugyanis az Autosport által megszellőztetett hír szinte rögtön azután következett, hogy Perez kijelentette: nem biztos, hogy 2017-ben is jelenlegi csapatánál fogja tekerni a kormányt. Hírek szerint Mallyának nézeteltérései vannak a pilótával, aki szponzoraival együtt úgy gondolja, hogy egy gyári csapatban nyílik majd legnagyobb esélye a világbajnoki címre. Ha azonban a Renault idei szereplését nézzük, az eredmény csalódást keltő, ugyanis a franciák eddig csak egyszer tudtak odakerülni a pontszerzők közé (még Kevin Magnussen révén, Szocsiban), de Perez úgy véli, komoly potenciál rejlik a gárdában, ráadásul a Force Indiánál mindent kihozott az elé táruló lehetőségekből.



A mexikói eltökélt célja, hogy gyári támogatással a háta mögött felvegye a versenyt a Mercedesszel, a Ferrarival és a Red Bull-lal - Perez idáig hét dobogós helyezést gyűjtött a Sauber és a Force India színeiben, idén Monacóban és Bakuban is pódiumra állhatott. Annak ellenére, hogy gyári istállóról van szó, a hírek szerint a Renault-nál örömmel vennék a Perezzel együtt érkező anyagi támogatást is - a mexikói éppen erre utalt akkor, hogy kicsit komplikált a szerződéséről tárgyalni, mert szponzorainak is beleszólása van abba, hogy hol fogja folytatni pályafutását.

Amíg a Renault Perezt nézte ki első számú pilótájának - aki hatéves tapasztalatával már komoly tényezőnek számítana -, azt remélik, hogy a másik ülésbe sikerült a tehetséges Esteban Ocont beültetni. A francia a Mercedes juniorpilótája, ám kölcsönben szerepel a Renault-nál, és feltételezhetően Brackley-ben sem bánnák, ha védencük már ilyen hamar elkezdene versenytapasztalatot gyűjteni. De vannak olyan hírek is, melyek szerint a Renault vagy Kevin Magnussent, vagy Jolyon Palmert meg akarja tartani, és egyikükkel összepárosítani Ocont - a jelenleg a DTM-ben versenyző pilóta egyébként arra is esélyes, hogy a szezon hátralévő részére elfoglalja Rio Haryanto helyét a Manornál.

Az Autosport szerint bár a Renault igencsak feni a fogát Perezre, nem lesz könnyű dolguk, mivel a mexikói pilóta támogatói a Williamsszel is tárgyalásban állnak, ahol Felipe Massa és Valtteri Bottas szerződése is lejár ez év végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: