DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ez történt pontosan Rosberggel

A német pilótát elektronikai hiba sújtotta a hockenheimi F1-es Német Nagydíj utolsó szakaszában - Paddy Lowe technikai igazgató elmondta, mi történt Rosberg Mercedesével.

Nico Rosberg rajongói igencsak felhördülhettek a lelátón, amikor meglátták, hogy kedvencük nem fejezte be első gyors körét a Q3-ban. Lewis Hamilton annak rendje és módja szerint meg is előzte csapattársát, ám Rosberg az utolsó körben visszavágott, amivel megszerezte a pole-pozíciót. Időközben kiderült, hogy elektronikai hiba hátráltatta, Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója pedig a kvalifikáció után elmondta, hogy mi is történt pontosan.



„Számtalan probléma lépett fel az autóján annak a bizonyos körnek a végén, melyeknek következtében kihagyott a motor” - idézte a brit szakembert a Motorsport.com. „Elveszítette az összehasngolást a sebességfokozatok között, ez pedig a gázpedálnál lehetett érzékelni figyelmeztetésként. Nem tudott vele mit csinálni, és biztos, hogy kicsit ráijesztett, mert senki sem szereti, hogyha elveszíti az irányítást a gázpedál felett.”

„Be kellett fejeznie a körét, amely komolyan megzavarja a Q3-ban megszokott forgatókönyvet. Nagyon lenyűgözött minket, hogy aztán visszatért, és megszerezte a pole-t, ilyen nagy nyomás alatt, két körre elég üzemanyaggal a fedélzeten. Két esélye volt, és nagyszerű kört futott, remekül teljesített. Miután bejött, biztonsági üzemmódba helyeztük a beállítást, ezután küldtük ki ismét” - nyilatkozta Lowe arról, hogy mi történt azokban a percekben, amíg a közönség Rosberget várta a pályára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: