DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Nem vagyunk ostobák, tudjuk, hol állunk

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője úgy gondolja, joguk van ahhoz, hogy még mindig reménykedjenek a világbajnoki címben, még akkor is, ha tudják, erre kicsi az esélyük.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki a 2016-os szezonnak: bíztak benne, hogy az idei évben legyőzhetik a Mercedest. Az olasz alakulatnak azonban eddig nem sikerült futamgyőzelmet szereznie, ráadásul a Red Bull is felzárkózott hozzájuk, és csupán egyetlen pont lemaradásban vannak tőlük a világbajnoki pontversenyben. 

Vettel



Vettel elmondta, tisztában vannak vele, hogy nincsenek egyszerű helyzetben: "Nem titok, hogy le vagyunk maradva, ahogy az sem titok, hogy nagy elvárásokat támasztottunk magunk elé, amelyeknek még nem tudtunk eleget tenni. Azonban az kell, hogy maradjon a célunk, hogy minden versenyt megnyerjünk. Ez itt, Hockenheimben sincs másképp. Amíg versenyben vagyunk, addig a világbajnoki címről álmodunk."

"Azonban néha az a benyomásom, hogy ezt félreértik" - folytatta a német. "Nyilván nem vagyunk ostobák, mi is látjuk, hogy hány pont a hátrányunk. Legyünk realisták: a Mercedes nem fog szívességet tenni nekünk, és nem fog egyik napról a másikra visszavonulót fújni, még akkor sem, ha mi megtaláljuk a bölcsek kövét. Az embereknek meg kellene érteniük, hogy versenyzők vagyunk, szenvedéllyel vezetünk, és a győzelemre törekszünk. Ébernek kell lennünk, vasárnap pedig készen kell állnunk, hogy kihasználjuk a lehetőségeket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: