DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton és Rosberg még mindig fúj egymásra

A Mercedes-pilóták továbbra sem léptek túl a Magyar Nagydíj eseményein: Hamilton „precedens”-ről beszél, míg Rosberg azt furcsállja, hogy társát hirtelen elkezdte érdekelni a biztonság.

A vitaindító eset a hungaroringi időmérőn történt szombaton, mikor Nico Rosberg dupla sárga zászlós körrel szerezte meg a pole-pozíciót, a Mercedes pilótái mégis a vasárnapi futam utáni sajtótájékoztatón szólalkoztak össze. Hamilton szerint az eset rossz üzenetet közvetített, hiszen a pilóták a jövőben igyekeznek majd a lehető legkisebb lassítással túljutni a veszélyes szakaszokon. Rosberg kitartott amellett, hogy elegendő mértékben lassított – ebben a stewardok is egyetértettek, hiszen nem büntették meg őt.

A sárga zászlók kérdése csaknem egy hét elteltével is forró téma a paddockban, a csütörtöki sajtónapon Lewis Hamilton elismételte: a Hungaroringen Rosberg rossz példát mutatott, és félő, hogy a jövőben sokan követni fogják.



„Amióta nyolcéves koromban versenyezni kezdtem, a szabályok pontosan ugyanúgy vannak leírva, és pontosan ugyanezt jelentik. Mégis úgy tűnik, hogy évről évre másként értelmezik őket. A legutóbbi eredményből világos, hogy mi, versenyzők ugyanúgy állhatunk hozzá a dologhoz, ahogy a precedens mutatja – kivéve, ha helyesbítenek rajta ezen a hétvégén” – idézi a GMM Hamiltont.

„Precedenst teremtettek, és nem mondták azt, hogy nekünk bármiképp máshogyan kellene viselkednünk. Ezek szerint elég egy kicsit elemelni, ami hosszú távon egyáltalán nem lesz jó. Ezért csaptam ekkora zajt miatta az utolsó versenyen. Egyszer ott lesz valaki pálya közepén, és akkor majd bevezetik, hogy fél másodpercet kötelező lesz lassítani a szektorban. De remélhetőleg nem fognak addig várni” – fejtegette Hamilton.

Nico Rosberg nem örül, hogy csapattársa beleüti az orrát egy olyan kérdésbe, ami egészen eddig nem foglalkoztatta: „Egészen mostanáig nem volt arról híres, hogy a biztonság érdekli. Jó nagy változás. Egyértelmű, mi történt, teljes mértékben követtem az instrukciókat. Nincs szürke zóna, addig biztosan nincs, amíg nem lassítasz le jelentősen a baleset helyszínen, a sárga zászló alatt. A lila szektornak nincs köze az egésznek, száradt a pálya, a szektor pedig rendkívül hosszú. A lényeg, hogy abban az egy kanyarban biztonságos tempóra lassíts. Ebben nincs változás, ugyanúgy kell csinálni, mint eddig” – mondta az NBCSN televíziónak Rosberg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: