DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn Hockenheimbe tart: Vajon horgászni megy?

Újabb fordulat következhet a Ross Brawn F1-es visszatérésének esélyeit boncolgató történetben, biztos források ugyanis azt jelentik, hogy az elismert szakember éppen Hockenheimbe tart. Vajon véletlen egybeesés?

Az elmúlt hetekben újra lángra kapott olyan híresztelés, miszerint a Ferrari szeretné visszacsábítani csapatához Ross Brawnt, aki a 2000-es évek elején elért sikereikben is kulcsszerepet játszott. Brawn 2013 végén, a Mercedes kötelékeiből távozott az F1-ből, és eddigi megnyilvánulásai alapján esze ágában sincs visszatérni, a legutóbbi hírek szerint még a versenyekre személyesen el nem utazó tanácsadóként sem - a Ferrari ugyanis ilyen lehetőséget is felajánlott számára.

Hockenheim Ring



Immár sejteni lehet, hogy mi késztethette az olasz istállót Brawn újbóli megkörnyékezésére, hiszen szerdán a csapat bejelentette, hogy különváltak útjaik a magánéletében nehéz időszakot élő James Allisonnal, így újra kell szervezniük a technikai részlegüket. Legutóbb a Motorsport a csapathoz közeli forrásokra hivatkozva jelentette, hogy Brawn nem fogadta el az ajánlatot, most azonban egy másik elismert brit szakíró, Maurice Hamilton arról tájékoztatott, hogy a 61 éves szakember repülőre ült, úti célja pedig nem más, mint Hockenheim, ahol teljesen véletlenül a Formula-1 mezőnye is vendégeskedik ezen a hétvégén. Egyúttal egy fotós, Darren Heath is jelezte, hogy egy repülőn utazik Frankfurtba a nevezett technikai zsenivel.

A hír hallatán máris megindultak a vicces találgatások, hogy Brawn talán csak egy jó horgásztavat szemelt ki magának a környéken, ahol hobbijának szeretne élni. Ugyanakkor emlékezhetünk még arra az esetre is, amikor Brawnt pár éve Olaszországban, Maranello közelében látták, és akkor is mindenki azt hitte, hogy az F1-es csapathoz ment tárgyalni, eközben azonban csak egy teljesen ártalmatlan szabadidős utazásként egy utcai Ferrari-modellt próbált ki barátaival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: