DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Négy évre rendeződött az Olasz Nagydíj sorsa

Sokan fellélegezhetnek Olaszországban, a helyi sajtó beszámolója szerint ugyanis végre eldőlt, hol tartják meg nagydíjukat 2020-ig. A versenyrendezés költségét is nyilvánosságra hozták.

Több mint egy éven keresztül volt bizonytalan a monzai Olasz Nagydíj sorsa: a futam szerződése a 2016-os kiadással ért véget, reális eshetőségnek tűnt, hogy a következő szezonban egyáltalán nem lesz verseny Itáliában, vagy ha igen, egy másik pályán – közülük Imola tűnt a legnagyobb favoritnak.

Az utóbbi hetekben azonban pozitív hírek láttak napvilágot, most pedig az olasz La Gazzetta dello Sport arról számolt be, megszületett az új megegyezés, amely értelmében 2017 és 2020 között is Monzában tartják meg az Olasz Nagydíjat. A szerződés értéke 88 millió euró, azaz egy nagydíj jogdíja 22 millió.



A bejelentés azonban egyelőre nem hivatalos, és könnyen lehet, hogy láthatunk még fordulatokat. Imola ugyanis állítólag szintén aláírt Bernie Ecclestone-nal, ám nem kapta meg hozzá az olasz autós szövetség, a Monzát pártoló ACI támogatását, és a szervezet pénzügyi támogatását, amely elengedhetetlen feltétele a nagydíj megrendezésének. Imola eltökélt, hogy jogi útra vigye az ügyet, múlt héten már be is nyújtotta a keresetet. A bíróság döntése tehát még újra csavarhat egyet a történeten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: