DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: A kasztnink a Ferrari szintjén van

Eric Boullier, a McLaren F1-es csapatának vezetője úgy gondolja, hogy a McLarennek több lóerőre lenne csak szüksége - egyébként az autó képes lenne az élen harcolni.

A McLaren tempója továbbra is elmarad az élen álló csapatokétól, ennek legfőbb oka pedig a Honda-motor - annak ellenére, hogy 2015-höz képest jelentős előrelépést tett a csapat, ám az eredményekben eddig ez nem igazán mutatkozott meg. Boullier úgy nyilatkozott, habár teljesítményük nincs a Ferrariéval egy szinten, azonban kasztnijuk az olaszokéval vetekszik. "Úgy gondoljuk, hogy a kasztnink a legjobb háromban van - harcolhatnánk a Ferrarival a harmadik helyért" - mondta a szakember. 

Boullier



"Nehéz összehasonlításokat végeznünk, mert nem tudjuk összemérni a magas, közepes és alacsony sebességeket. A kasztnink aerodinamikailag hatékony, de ha több erő van a motorban, akkor nagyobb lenne a leszorítóerő is. A nagyobb leszorítóerő nagyobb légellenállást is eredményez, viszont ezt mi nem engedhetjük meg magunknak most, mert nincs elég lóerőnk."

A Hondával történő együttműködést pozitívan értékelte a versenyigazgató, szerinte egy folyamatos ismerkedési folyamat a kapcsolatuk, azonban ezzel együtt eredményes is. "Meg kell tanulnunk, hogyan dolgozzunk együtt, meg kell tanulnunk a kulturális különbségeket és problémákat. Voltak hullámvölgyek, de ma már nagyon jó a McLaren és a Honda kapcsolata, a Honda egyre inkább felzárkózik, mi pedig ezzel közelebb kerülünk az élbolyhoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: