DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen elárulta, milyen céljai vannak idén

A Magyar Nagydíj legjobbjának választott finn F1-es pilóta kész felvenni a kesztyűt a Red Bull ellen, de igazi célja mégsem az energiaitalos alakulat, hanem a Ferrari előtt 154 ponttal álló Mercedes...

A maranellóiak úgy vágtak neki a 2016-os szezonnak, hogy beleszólásuk lehet a bajnoki címért folytatott küzdelembe, ennek ellenére az idei 11 futamon egyik Ferrari-pilóta sem látta meg elsőként a kockás zászlót - Sebastian Vettel öt, Kimi Raikkönen négy dobogós helyezést gyűjtött be eddig, a Magyar Nagydíjon viszont egyikük sem tudott felállni a pódiumra. A finn mindenesetre remek futamot produkált: két héttel azt követően, hogy 2017-re is biztossá vált a helye a Scuderiánál, a 14. helyről a 6. pozícióba küzdötte fel magát, és csak Max Verstappen agresszív védekezése, és az előzési lehetőségek szempontjából szegényes magyar pálya miatt nem tudta megszerezni az ötödik helyet.



A Ferrari immár 154 pontos hátrányban van a Mercedeshez képest, így nem nagy merészség kijelenteni, hogy búcsút inthetnek a világbajnoki címnek - sőt, a Red Bull mindössze egy ponttal tanyázik mögöttük, így egy pillanatra sem lankadhat a vörösök figyelme. „Tudjuk, hogy vannak olyan területek, ahol fejlődnünk kellene, olyan gyorsan, ahogyan csak lehet, de a versenyek alatt nehéz ekkorát javulni” - idézte Raikkönent az Autosport. „Úgy éreztem, hogy Magyarországon gyorsabbak voltunk a Red Bullnál.”

A Jégember bízik abban, hogy nem csak az energiaitalosoktól sikerül majd elhúzni a csapatával, hanem a fejlesztéseknek köszönhetően a Mercedest is meg tudják szorongatni. „Még mindig úgy vélem, hogy sikerült nagyot előrelépni idén” - mondta a finn. „Bár ezek nem voltak túl nagy előrelépések, a célunk nem a Red Bull, hanem a Mercedes legyőzése. Folyamatosan harcolunk és próbálunk fejlődni, és remélhetőleg hamarosan olyan pozícióba kerülünk, ahol lenni akarunk - az élen. Mindez rengeteg munka, türelem, és idő kérdése, de nem adjuk fel, mi nem így csináljuk” - tette hozzá a 2007-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: