DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso Hamiltonra figyelmeztette Rosberget

A spanyol F1-es pilóta kilenc évvel ezelőtt saját bőrén tapasztalhatta, milyen Lewis Hamiltonnal a vb-címért csatázni - most Nico Rosberg figyelmét hívta fel rá, mondván, a brit „nem könnyű csapattárs”.

Nico Rosberg néhány futammal ezelőtt még utcahosszal vezette a bajnokságot Lewis Hamilton előtt, ám a brit Magyarországon aratott győzelmével hat pontos előnyre tett szert riválisával szemben. Fernando Alonso 2007-ben szintén fej-fej mellett haladt Lewis Hamiltonnal a bajnoki címért, az akkori nem túl kellemes emlékek viszont megszépültek, így a spanyol is nyugodtan tud visszaemlékezni az akkor történtekre. A kétszeres világbajnok a spanyol COPE rádiónak adott interjújában elmondta, hogy Hamilton hungaroringi diadalával nyerő helyzetbe került - annak ellenére, hogy még a szezon fele hátravan az idényből.



„Hamilton remek pozícióban van, fel tudott zárkózni, és ebben a sportban, amikor hátulról jössz fel, és el tudod kapni az éllovast, az mindig extra motivációt jelent” - mondta a spanyol. „Az ellenfélnél viszont fordítva játszódnak le a dolgok: megvolt az előnyöd, utolértek, megelőztek, és egy mini krízisben találod magad. Bár nagyon közel állnak egymáshoz pontok tekintetében, most Hamilton tűnik erősebbnek, és esélyesebbnek.”

Noha Hamilton megnyerte a futamot, a pole-pozíciót feltehetőleg éppen Fernando Alonso miatt veszítette el, aki a kilences kanyarban pördült meg, megakadályozva, hogy a mögötte érkezők befejezzék gyors körüket. 2007-ben szintén a spanyol bizonyult renitensnek, hiszen feltartásával csapattársa nem tudott pole-t érő kört futni - Alonsót akkor öt hellyel hátrébb sorolták, most pedig elmondta, hogy szombati hibája az akkor történtekre emlékeztette.

„Igen, eszembe jutottak azok a dolgok. Mondjuk ki, Rosbergnek nincs könnyű csapattársa” - utalt a spanyol Hamiltonra. „Nagyon erős a pályán, nagyon gyors és nem vét egy hibát sem. Pályán kívül pedig egyértelmű befolyással rendelkezik. Sok siker kívánok Rosbergnek” - mondta Alonso nevetve. „Sehol sem szabad hibáznia, mert amellett, hogy a világ egyik legjobbja, pályán kívül is érzi a nyomást” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: