DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Nem tud mindent a pilóta a csapata nélkül"

Jenson Button borzalmas hétvégén van túl a Magyar Nagydíjat követően, hiszen a fékpedál beesése miatt visszaesett utolsónak, majd a csapat információadásáért még meg is büntették.

A McLaren versenyzője gyakorlatilag azért kapott büntetést, mert a csapata segített neki abban, hogy újra tudja használni a fékpedálját, miután az beesett a padlóra a futam ötödik körében. A brit pilótának ráadásul a verseny végén még a motorja is feladni látszott a szolgálatot, így kiállni kényszerült az utolsó körökben.

Button a probléma felidézésével kezdte nyilatkozatát: „Utolsó voltam, aztán a probléma megjavult magától. A fék beesett a padlóhoz, ami soha nem egy jó érzés a versenyzőnek. Az, ha a fék nincs a helyén, eléggé nyugtalanító a biztonság szempontjából.”

A 2009-es világbajnok így folytatta: „Végül megoldódott magától, és a srácok azt mondták, hogy váltsak, így ez a probléma nem is történt meg többször. Ezért kaptunk áthajtásos büntetést, bár így is utolsó voltam. Aztán kimentünk a bokszba, mert ha információt kapunk a pályán, akkor be kell menni, mi ezt meg is tettük. Nem lett egy jó nap ez így.”

 Dppi_button_07.24.



A brit szerint a mai F1-ben nem képes mindent megoldani egy versenyző a csapata nélkül, amely jól látszott az ő példáján is: „Úgy gondolom, hogy előbb kellett volna kimenni, mint mi azt megtettük. Vannak bizonyos dolgok, amit nem mondhat meg a csapat a versenyzőjének, de amikor egy ilyen összetett erőforrásokkal dolgozunk, a pilóták nem tudnak mindent maguktól megoldani. Amikor a fékpedál beesik a padlóra, az biztonsági probléma, és nem hiszem, hogy ennek a megoldásáért meg kellene büntetni minket.”

Button rövidre zárta nyilatkozata végét: „Nem biztos, hogy meg lehet menteni a motort, vannak kétségeim ezzel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: