DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff szerint a Red Bull is lehetne pole-ban

Toto Wolff örül, hogy csapata kibérelte az első sort a Magyar Nagydíj időmérő edzésén is. A trükkös körülmények miatta azonban nem voltak messze a Red Bull autói a címvédő alakulat versenygépeitől.

A Mercedes ha nem is magabiztosan, de első sorban zárta a hungaroringi időmérőt. Nico Rosberg pole-pozíciójával és Lewis Hamilton második rajthelyével elégedett lehet a német gárda csapatfőnöke.

Wolff számára azonban végig izgalmas volt az edzés: „Nagyon megkönnyebbültem. Először is azért, mert nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy kiessünk az első szakaszban, aztán a másodikban ugyanez történt, végül pedig mégis sikerült megszerezni az első és a második pozíciót, ami remek dolog.”

Az osztrák szakember szerint szombaton nem csak ők voltak az első rajtkocka várományosai: „Elégedett vagyok azzal, ahogy ez így végződött. Elnézve Ricciardo tempóját, könnyen a pole-ban lehetett volna.”

 Dppi_wolff_07.23.



A Mercedes csapatfőnöke így nyilatkozott brit pilótájáról: „Lewisnak csupán egy szerencsétlen körülmény volt az, hogy Alonso kipörgött. Ezen már nem lehet változtatni.”

Wolff nem hagyta szó nélkül Rosberg esetét sem, aki sárga zászló alatt futotta a leggyorsabb körét: „Láttuk az adatokon, hogy elegendő volt a gázelvétele. Nyilván valaki majd tiltakozik ez ellen, vagy másképp látta, de mi az adatokból is megállapítottuk, hogy elégnek kell lennie.”

Az osztrák izgalmas versenyre számít vasárnap: „Csakúgy, mint ma, nem feltétlen a leggyorsabb autó nyer, és a Red Bullok eléggé közel vannak. Ha viharok lesznek holnap, nyitott futamunk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: