DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel kiakadt Buttonra az időmérő után

A német pilóta több társához hasonlóan nem tudta befejezni utolsó mért körét, így csak az ötödik helyről várhatja a Magyar Nagydíj rajtját - Vettel Buttont hibáztatta.

Abból a szempontból mindenképp érdekes Vettel véleménye, hogy a Red Bullok az egész kvalifikáció során jobbak voltak nála, így könnyen lehet, hogy tiszta körülmények mellett sem tudta volna megszorongatni a két Mercedest és az energiaitalos gárda pilótáit. Mindenesetre a négyszeres világbajnok úgy véli, Jenson Buttonon múlt, hogy nem tudott javítani. Ugyan nem tudott beférkőzni az első négybe, a nap mentése a nevéhez köthető, hiszen az utolsó kanyarban lévő vizes folton megcsúszva könnyen úgy járhatott volna, mint két évvel ezelőtt.



A német pilóta gyorskörén érte utol a McLaren versenyzőjét, aki viszont nem vette észre, hogy mögötte versenytempóban közlekedik egy Ferrari. „Nem tudom, hogy Jenson miért nem ment el az útból. Nem tudtam befejezni a körömet, és nagyon sok időt veszítettem emiatt. Ha ez nincs, könnyen lehet, hogy odaérhettünk volna az első háromba” - nyilatkozott Vettel a Sky Sports kamerái előtt az időmérő edzés után.

„Szerintem elaludt, és azt hitte, már senki sem fog mögötte jönni. A sárga zászló miatt nyilván visszavett, és a boksz felé vette az irányt, de az utolsó szektorban nem tért ki előlem, és amikor rájött, hogy mit kellene csinálnia, addigra már rengeteg időt veszítettem. Ez nagyon sajnálatos, hiszen ugyanolyan körön voltam, mint mögöttem Nico - ő tovább tudta nyomni, és meg is lett az eredménye” - utalt vettel a pole-pozíciót megszerző Nico Rosbergre, aki ugyan nem lassított le a sárga zászlós szakaszban, már Fernando Alonso kicsúszása után ért az incidens helyszínére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: