DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg elárulta, mi volt a kulcs a szerződéshosszabbításhoz

A pletykák után a német pilóta péntek reggel írta alá újabb, két évre szóló kontraktusát a Mercedesszel - Rosberg azt is elmondta, mi, azaz ki segített neki leginkább.

A világbajnoki pontversenyt vezető ügyére Nico Rosberg hosszas huzavona után került pont, hiszen a Magyar Nagydíj első szabadedzése előtt két évvel meghosszabbította szerződését a Mercedesnél. Így mindkét pilótáját 2018 végéig tudhatja soraiban a brackley-i alakulat - nem kizárt, hogy lesznek még összetűzések csapaton belül, de a „győztes csapaton ne változtass” elvet ők is magukénak vallják. Nico Rosberg természetesen nagyon boldog, hogy végre sikerült konklúzióra jutni a hónapok óta húzódó tárgyalások során - de azt is elmondta, hogy kinek a segítségével sikerült a nyár közepén meghosszabbítani idén lejáró kontraktusát.



A sajtó először májusban számolt be róla, hogy a német pilóta a McLaren, a Ferrari és a Benetton korábbi versenyzőjét, Gerhard Bergert „szerződtette” ügyei intézésére - Rosberg szerint a tízszeres futamgyőztes segítsége elengedhetetlen volt számára, így nem kellett megosztania energiáját a világbajnoki harc mellett. „Két okom volt rá” - idézte Rosberget a Crash.net azzal kapcsolatban, hogy miért kérte az osztrák segítségét. „Az egyik, hogy tudja, mit csinál. Nagyon okos figura, nagyszerű munkát végzett, én pedig elégedett vagyok a végkifejlettel.”

„Másodsorban pedig azért, mert levonja a terhet a vállamról, hiszen az ilyen tárgyalások mindig komoly horderejűek. Nagyon fontos a munkám során, hogy mindig 110%-ot hozzak ki magamból, csak így tudtam a versenyzésre koncentrálni - én pedig ezt szerettem volna” - tette hozzá Rosberg, aki a pénteki nap során edzésgyőzelemmel nyitott a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: