DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kvjat: Mi ez, Top Gear vagy F1?

Danyiil Kvjat élesen bírálta a Hungaroringen FIA által bevezetett új kerékvetőket és szenzorokat. Az orosz versenyző kikelve magából a Top Gear-hez hasonlította a Formula-1-et.

Az Ausztriában pont a hasonló újítások miatt balesetet szenvedő fiatal pilóta Magyarországon sem hagyta szó nélkül a pálya kerékvetős módosításait. A Toro Rosso tehetsége nem ért egyet mostanában az FIA újításaival, és szerinte átgondolatlan döntések születnek a száguldó cirkuszban.

Az orosz versenyző a rázókövek bírálásával kezdte nyilatkozatát: „Ez a kerékvetős megoldás egy vicc. Abszolút baromság. Tudnék csúnyán beszélni róla, el lehet képzelni.”

Kvjat úgy gondolja, hogy az egész F1 rossz irányba halad, és egy népszerű sorozathoz hasonlította az autóversenyzés királykategóriáját: „A következő lépés mindig hiányzik – mint a Top Gearben, ahol csak az időmérésre használják a pályát. Van egy parkolójuk, ahová felfestik a vonalvezetést, aztán vezetnek rajta, ami már a következő lépés, és annyi.”

 Dppi_kvjat_07.23.



A Toro Rosso versenyzője nem érti, miért változtattak a régi rázóköveken: „Semmi problémánk nincs ezeken a részeken. Ez a kerékvető pedig nem befolyásolja a tapadást. Ráadásul most már az új szenzorokban is bíznunk kell. Nem tudom ezt megérteni.”

Kvjat rámutatott arra, hogy lehetne egyszerűen megoldani a problémát és az új rész hibáira is kitért: „Egyszerűen csak füvet kellene oda tenni. Azzal sok időt veszítenénk – ha arra mennénk rá, vagy sóderágyba, és akkor annyi. De itt a versenyzők a határon mennek és a fehér vonal sem elég.”

Az FIA szombaton újabb szabálymódosítást tett közzé a pályaelhagyással kapcsolatban: aki négyszer is átlépi indokolatlanul a fehér vonalat, meg fogják büntetni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: