DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elképesztő eredményt ért el Carlos Sainz

A Toro Rosso ifjú pilótája pályafutása egyik legjobb időmérős eredményét érte el, és a hatodik helyen zárta a Magyar Nagydíj kaotikusan alakuló kvalifikációját szombat délután.

Carlos Sainz hatodik helyen zárt a Magyar Nagydíj két órásra nyúló időmérő edzésén. A spanyol pilóta bár volt már ötödik is szombaton - tavaly, Barcelonában -, a hatodik pozíció is ritkaságnak számít a háza táján: eddig csak idén Monacóban érte el azt a helyezést. „Hihetetlen időmérő volt - még most is nehezemre esik elhinni, azok után, hogy hét tizeddel lassabbak voltunk a McLarennél és a Force Indiánál is a harmadik szabadedzésen” - nyilatkozta eredményéről Sainz.



„Valójában a semmiből jött. Ez pedig azt jelenti, hogy valamit nagyon jól csináltunk a harmadik gyakorlás és a kvalifikáció között. Remekül fel tudtunk készülni, jól alkalmazkodtunk a körülményekhez, a végén pedig sikerült összerakni egy nagyszerű gyorskört” - tette hozzá a spanyol pilóta, akinek csapattársa, a tavalyi Magyar Nagydíjon még dobogón záró Danyiil Kvjat nem tudta a Q3-ban kvalifikálni autóját.

„Talán ezek között a körülmények között a pilótáknak több lehetőségük van kísérletezni. Néhány kör után már nagyon magabiztosnak éreztem magam, és megpróbáltam hátha sikerül. Ezzel az a helyzet, hogy néha összejön, néha pedig nem” - mondta Sainz - aki ebből a pozícióból megismételheti Max Verstappen tavalyi teljesítményét - a holland pilóta akkor negyedik helyen zárt, szintén remekül kihasználva a körülményeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: