DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton elnézést kér a Mercedestől

A háromszoros F1-es világbajnok szerint az érzés megvolt, de bocsánatot kért a csapatától, hogy ennyi munkát adott nekik - bízik abban, hogy holnap még erősebben térhet vissza a pályára.

A Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén Lewis Hamilton hibázott és összetörte a Mercedest - a háromszoros világbajnok emiatt elnézést kér csapatától. A délutáni gyakorlás elején történt az eset, a brit a tizenegyes kanyar bejáratánál csúszott meg és a falnak csapódott. A Mercedes hivatalosan is megerősítette, hogy az első felfüggesztés sérült meg komolyabban, de természetesen a karosszéria és az autó oldala sem úszta meg "seb" nélkül.

Luíz



"Ez természetesen nem a legjobb szabadedzésem volt" - mondta az eset után a címvédő Mercedes-pilóta. "Elnézést kérek a teljes csapattól, mert keményen dolgoztak azon, hogy összerakják az autót." Hamilton ezzel együtt szuperlágy szetteket spórolt a hétvége további részére, hiszen ezen a szabadedzésen csak a lágy abroncsokat használta.

"Szerencsére az érzés megvolt abban a kevés körben, amit megtehettem és a tempóm egyértelműen jó, úgyhogy remélhetőleg holnap pótolni tudom a most kiesett időt és erősen tudok visszatérni" - tekintett előre a holnapi harmadik gyakorlásra a brit, aki péntek délelőtt még a leggyorsabb volt csapattársa, a délután edzést az élen záró Nico Rosberg előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: