DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button amatőrnek érezte magát pénteken

Különös jelenséget észlelt Jenson Button az újraaszfaltozott magyar F1-es pályán: ahányszor túllépett egy bizonyos szintet, elveszítette a tapadást. Ez okozhatta a nagyszámú megcsúszást.

Számos megpördülést láthattunk a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén, habár csak Lewis Hamilton kicsúszása járt komoly következményekkel. A második szabadedzésen a mclarenes Fernando Alonso és Jenson Button is erre a sorsra jutott, a brit az új aszfalt „szokatlan” tapadásával magyarázza a piruetteket.



„A pályán szórakoztató vezetni, meglehetősen jól tapad. A probléma a tapadás és tapadás hiánya között van, ha egy kicsit megcsúszol, a gumi hirtelen lezuhan egy szikláról, és minden tapadást elveszítesz. Úgy érzed magad, mint egy amatőr, aki próbálja összeszedni a kocsit, mivel a gumi hirtelen nem dolgozik tovább, ha túlságosan megterheled. Rendkívül szokatlan” – idézi a motorsport.com a brit pilótát.

„Nehéz itt az abroncsok működése miatt. Ahogy a pálya felgumizódik, már nem olyan rossz, de elég egy kicsit túllépni a határon, és elveszik a tapadás. Nagyon furcsa, hiszen nem érzed a jeleit, ha pedig a világ legjobb versenyzői nem érzik, akkor szokatlannak nevezhető. Az aszfalt és a gumik közösen váltják ki” –fejtegette Button, aki a probléma ellenére nem teljesített rosszul pénteken, mindkét edzést nyolcadikként zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: