DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: A Mercedes a balesetekkel jobban jár, mint a győzelmekkel

Bernie Ecclestone szerint a Mercedes vezetői maguk is tudják, hogy a belső harcokkal magukat népszerűsítik. A Hamilton-Rosberg ütközéseknél csak az lenne a jobb, ha a Red Bull is megkapta volna a motorjukat.

Kétes az immár harmadik éve domináló Mercedes megítélése a rajongók között, hiszen sokan csak azért mutatnak ellenszenvet irántuk, mert autóik dominanciájában látják az izgalmas F1-es futamok hiányát. Az elmúlt hetekben Lewis Hamilton és Nico Rosberg néhány ütközése kavarta fel az állóvizet a sport körül, Ecclestone szerint pedig a Mercedes vezetőségének nem kellene mindig ilyen gyászos arcot vágnia ehhez, hiszen valójában ők is profitálnak a belharcból.

Dppi_00116007_507



„Jelenleg az emberek úgy vannak vele, hogy úgyis mindig ők nyernek. És ha valami ennyire egyértelmű, az nem vált ki érzelmeket. Ha a Mercedes két pilótája ütközik, azzal népszerűbbé válik a csapat, mintha nyernének. Nézzék csak meg, mi történik Ausztria óta - szerintem sokkal több pozitív címlapot kaptak” - ecsetelte véleményét Ecclestone az F1.com-nak adott nyilatkozatában.

A FOM elnöke szerint azért a Mercedes-pilóták házi csatájánál is jobb lenne, ha másik csapat is rendszeresen bele tudna szólni a győzelem sorsába - ehhez pedig nemrég ott volt a kulcs a szereplők kezében.

„A Mercedesnek hagynia kellett volna, hogy a Red Bull a motorjait használja. Ez a legnagyobb hiba, amit az elmúlt pár év során elkövettünk az F1-ben. A verseny számára ez remek lett volna. Valószínűleg így is a Mercedes nyerne, de sokkal jobban nézne ki, ha a szezon utolsó versenyén szereznék meg a bajnoki címet” - vélekedett Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: