DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton a csapatutasítást is betartaná

A Mercedes legújabb játékszabályairól kérdezték az F1-es címvédőt a silverstone-i sajtótájékoztatón. Lewis Hamilton szerint sok minden nem fog változni, ő úgy versenyez továbbra is, mint eddig.

A Brit Nagydíjat megelőző csütörtökön a legnagyobb érdeklődés a Mercedest övezte, amely vezetősége ma beszélgetett el Ausztriában ütköző versenyzőivel, Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel. Az istálló délután kiadott közleményében tudatta, egyelőre nem alkalmaz csapatutasítást, de változik belső „harci szabályzata”, amely értelmében komolyabb következményei lesznek egy újabb ütközésnek.

Nem sokkal később került sor a hivatalos sajtótájékoztatóra, a meghívottak között Lewis Hamiltonnal. Természetesen elsősorban a Mercedes új játékszabályairól kérdezték. A brit szerint túl nagy változás nem fog történni az eddigiekhez képest:

„Az igazat megvallva a sorsom mindig is az én kezemben volt, ezért ez nem fog megváltoztatni semmit. Továbbra is versenyezhetünk egymással, ez pedig pozitív, nincsenek csapatutasítások, amely a rajongók szemszögéből nagyszerű. Mindenki izgatott lehet” – idézi a motorsport.com Hamiltont, akit megkérdeztek, a lehetséges következmények, amelyeket a Mercedes a közleményben kilátásba helyezett, de nem nevesített, „ijesztőek”-e. „Azt hiszem, igent kellene mondanom” – válaszolt Hamilton.



„Azt mondanám nekik, hogy versenyezzenek” – vázolt fel egy forgatókönyvet, amelyben ő lenne a csapatfőnök. „Nem használnék csapatutasítást. A versenyzés miatt vagyok itt, az egész lényege az, hogy a fiúk egymás ellen harcolnak.”

Szóba került az is, engedelmeskedne-e, ha a Mercedes csapatsorrenddel élne. „Igen, hisz ez a munkám. Azért fizetnek, hogy megtegyem, amit mondanak. Amiben ma megegyeztünk, benne van a szerződésemben is” – válaszolt Hamilton, aki túl sok részletet azért nem árult el a Brackley-ben levő főhadiszálláson zajló megbeszélésről: „Sajnos minden, ami elhangzott, privát és bizalmas. Továbbra is verseny van. A stewardok engem egy alkalommal sem büntettek meg, ezért ugyanúgy fogok versenyezni ezentúl is.”

Szóba került még az osztrák dobogón történt incidens – a közönség lehurrogta a győztest. „Valaki megemlítette, hogy a rajongók nem láttak mindent, valaki pedig azt mondta nekik, hogy én szorítottam ki Nicót. Így érthető, hogy ez volt az első reakciójuk. Ezen a hétvégén azonban sokkal hangosabb lesz az éljenzés” – ígérte Hamilton hazai versenye előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: