DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Mick Schumacher megszólalt karrierjével kapcsolatban

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jelenleg remekül teljesít a német és olasz F4-es bajnokságokban, és minden esélye megvan arra, hogy bajnoki címet szerezzen.

Mick Schumacher nemrég azt pedzegette, hogy az idei F4-es kihívások után minden bizonnyal jövőre a Forma-3-as Európa-bajnokságban fog szerepelni, de addig jó pár akadályt kell még leküzdenie. A 17 éves német tehetség jelenleg a német és olasz F4-es bajnokságban is második helyen áll a tabellán, 3-3 győzelemmel és pole-pozícióval a tarsolyában. Schumacher szerint semmi oka arra, hogy elsiesse a kategóriaváltást, hiszen dolgoznia kell még versenyzői képességein.



„Nem fogok sietni, és nem a gyors eredményeket tartom szem előtt, inkább magamon dolgozok folyamatosan” - nyilatkozta a Prema Powerteam pilótája a Pirelli.com-nak. „A versenyzés nagyon komplex sportág - ez teszi nehézzé, de egyben lenyűgözővé is. Mindig a versenyzésről álmodtam, állandóan ez jár a fejemben. Kimerítő, nehéz, kihívásokkal teli, és komplikált. Egyszerűen fantasztikus.”

Amikor a következő lépcsőfokokról kérdezték Schumachert, így válaszolt: „Ebben a pillanatban az a célom, hogy remek és teljes versenyzővé váljak. Ez csak lépésről lépésre megy, mindig keményen dolgozok, és a lehető legjobb teljesítményre törekszem. Meg vagyok győződve róla, hogy ez az egyetlen útja annak, hogy elérjem ezekez a célokat. Ennek érdekében fontos, hogy meglegyenek az alapok, és hogy magabiztos legyek minden téren, mellyel a versenyzés során találkozni fogok. Nem sok jobb dolog van a versenypályánál, mindig a tökéletes kört tartom szem előtt, és a teljesítményem növelését. Tudom, hogy csak így érhetem el az álmaimat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: