DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
Egyéb

Megnyerte a Ferrari világdöntőjét Imolában Válint Bence

Komoly magyar sikerrel zárult a Ferrari ünnepi hétvégéje Imolában: Válint Bence győzni tudott.

A Ferrari Challenge Europe szériája Imolában zárult ezen a hétvégén, a magyar Válint Bence pedig egy futamgyőzelemmel és egy dobogós eredménnyel zárta a szezonját, így az összetett második helyén fejezte be 2024-et.

Vasárnap azonban hátra volt még egy bónuszfeladat, a többi Ferrari Challenge-sorozatok résztvevőivel együtt megrendezték a Ferrari Challenge World Final 2024 versenyt, amely egyfajta világdöntőnek számít a Ferrarinál, Válint Bence pedig remek autózást bemutatva megnyerte a viadalt.

Így számolt be róla közösségi oldalán:

"Óriási boldogság és siker: megnyertem a Ferrari Challenge World Final 2024 versenyt, ezzel pedig a sorozat világbajnoki címét! Történelmi pillanat volt, amikor a Ferrari csúcsversenyén Imolában felcsendült a magyar himnusz!

Elképesztő izgalakat hozott ez a verseny, drámák sorozatát és taktikai küzdelmeket láthatott az imolai pálya közönsége. 

 Zsúfolásig telt lelátó elöl sartoltunk el. Az ötödik helyről indultam, az első  pozíciót a bajnokságban egyel előttem végző Giacomo Altoé foglalta el. 

Percekkel a start után a hatodik helyre csúsztam vissza Luigi Coluccio és Philipp Baron közé, de percekkel később visszaszereztem az induló pozíciót, majd még egy helyet javítva a negyedik helyig mentem. 

A verseny első harmadában egy baleset miatt kitették a piros zászlót, a futamot leállították, majd később újraindították. Az újraindtás után percekkel zuhogni kezdett az eső, ami nem várt helyzetet hozott a versenyzők számára. Azonnal felismertem mit kell tennem és elsőként hajtottam ki, hogy gumit cseréljek, majd a csere után a pályára hajtva folyamatosan jöttem fel, egészen a profik mezőnyének első helyéig!

A futam befejezése előtt percekkel egy újabb incidens miatt kitették a sárga zászlót. A safety car egészen a verseny végéig vezette a mezőnyt, így az első helyet semmi sem veszélyeztette és megnyertem a Ferrari Challenge World Final 2024 világbajnoki bajnoki címét!

Elképesztően boldog vagyok, hiszen ezzel az eredménynel nem csupán a szezont koronáztam meg, hanem pályafutásom legnagyobb győzelmét is arattam. Hihetetlen élmény volt a sorozat világbajnokaként dobógóra állni, elmondhatatlan büszekeséggel tölt el, hogy Magyarországnak ilyen dicsőséget szereztem!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: