DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Egyéb

Magyar siker Imolában: Válint Bence első lett a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli sorozat utolsó előtti futamán

Elkezdődött a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli sorozat utolsó versenyhétvégéje Imolában. A csütörtöki első futam fantasztikus magyar sikert hozott, Válint Bence első helyen végzett.

A Ferrari Budapest Rossocorsa Team 20 éves pilótája ezzel az eredménnyel megerősítette az összesített tabellán elfoglalt második helyét, és ha a holnapi versenynapon is remekel történelmet írhat, azaz másodikként zárhatja a kupasorozatot.

Szerdán szemerkélő esőben zajlottak Imolában a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli sorozat utolsó állomásnak időmérő futamai. A tét nagy volt, mert ezen az egy időmérőn dőlt el mindkét versenynap indulási pozíciója.

Csütörtök délután Válint Bence a harmadik helyről, Giacomo Altoé és Luca Ludwig mögül kezdte a versenyzést. Az időmérőhöz képest is zordabb időjárási körülmények között, szakadó esőben zajlott a futam, ami a száraz viszonyok között nehezen előzhető pályán izgalmas versenyt ígért. 

válint1



A rajtot követően óriási küzdelem alakult ki Altoé és Ludwig, valamint Válint Bence és Philipp Baron között.  Altoé és Ludwig nedves aszfalton zajló párharca a verseny utolsó harmadában ütközéssel végződött és mindketten kisodródtak a pályáról. Bár Altoé szinte azonnal folytatni tudta a versenyt, Válint Bence megelőzte, így okos és higgadt versenyzéssel először megszerezte a második helyet, majd az élre tört és győztesként fejezte be a futamot.

- Fantasztikus érzés ismét a dobogó tetején állni! Nagyon trükkös verseny volt, igyekeztem tartani a pozíciómat Baron előtt és a vizes pályán folyamatosan figyelni kellett arra is, nehogy kicsússzak. Nehéz küzdelem volt, de sikerült az első helyen végeznem. Ez fantasztikus, egyben nagyon fontos volt a bajnokság összetett második helyének megerősítéséhez is – mondta a versenyt követően Válint Bence. 

Ez volt a kilencedik alkalom a versenysorozatban, hogy Válint Bence a dobogón ünnepelhetett. Az utolsó, minden eldöntő futam, ami egyben a hét állomásos, tizennégy versenyből álló kupasorozat végét is jelenti, pénteken 12.40-kor startol az imolai Enzo és Dino Ferrari Autodromo pályán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: