DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonsót saját GPS segíti a versenyzésben

Fernando Alonso talán még mindig a legnagyobb elismertséggel rendelkezik az F1-es mezőnyből, ezt pedig nem csak világbajnoki címei és győzelmei támasztják alá - legalábbis főnöke szerint

A 34 éves spanyol pilóta tízedik éve üldözi karrierje harmadik világbajnoki címét, s bár a McLarennél töltött második időszaka nem hozott azonnali sikereket (sőt, a sikerekből is csak csurrant-cseppent számára), töretlenül hisz abban, hogy ismét eljön az ő ideje. Eric Boullier, a wokingiak versenyigazgatója komoly szerepet játszott abban, hogy megreformálja a csapatot, de kiemelte Alonso képességeit is, melyek kulcsszerepet játszanak a McLaren teljesítményében elért előrelépésben.



„Ő egy igazi, komplett versenyző” - nyilatkozta a francia a Motorsport.com-nak. „Gyors egy körön, nagyszerűen tudja motiválni és előretolni a csapatot, hihetetlen versenyzői képességekkel rendelkezik. Futam közben olyan, mintha egy GPS működne az agyában, hiszen mindig tudja, mi folyik körülötte.”

Bár a McLaren gyengélkedése miatt időről időre felvetődik, hogy Alonso távozik a csapattól, Boullier is azt szeretné elérni, hogy csapata egyre jobban teljesítsen. „Nem várható el tőle, hogy boldog legyen, hiszen ő a világ egyik legjobb versenyzője, nagyon kemény ellenfél. Én sem vagyok boldog, mert azért vagyok itt, hogy nyerjek, azt akarom, hogy esélyem legyen győzelemre, akárcsak Fernandónak” - mondta Boullier, aki csapatfőnökként egyszer már állt dobogón, Kimi Raikkönen 2012-es, Abu Dhabiban aratott sikere után, majd a 2013-as szezonnyitón is győzelemig kormányozta a Lotus hajóját.

Amikor arról kérdezték a franciát, hogy fél-e attól, hogy Alonso esetleg hároméves szerződése előtt távozni fog, így válaszolt: „Nem, mert ez nem így működik. Azért csatlakozott hozzánk, mert bízott a projektben, és ez a legfontosabb” - tette hozzá a versenyigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: