DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Hamilton: Akár a versennyel is foglalkozhattam volna

Lewis Hamilton csalódott, amiért azzal kellett foglalkoznia a versenyen, hogy megtalálja a megfelelő motorbeállítást – szerinte nem erről kellene, hogy szóljon a Formula-1.

Hamilton a 10. helyről kezdhette meg az Európa Nagydíjat, és csak nehezen sikerült felzárkóznia a versenyen, miután beállítási problémákkal küzdött. A brit pilóta hiába kérdezte rádión csapatát, a Mercedest, hogy milyen módot válasszon ki a kormányán, csak azt a választ kapta, hogy a szigorított szabályok miatt nem segíthetnek neki.

 Hamilton



A kérdésre, mi volt a probléma, Hamilton így válaszolt: „Fogalmam nincs, 16 különböző motorbeállítás volt, ezeken belül pedig 20 másik, szóval ötletem sem volt, hogy mi a problémám, csak azt tudtam, hogy alacsony volt a motorerő. Nem csináltam semmit, egyszerűen magától megjavult. Letekertem a motort, mert 14 másodpercre voltam a srácoktól előttem, 8 kör volt hátra, szóval csak óvtam az erőforrást, mivel tudom, hogy nekem már nem áll annyi rendelkezésre, mint a többieknek. Talán később még többet is kihozhatok belőle.”

 

„Nem látom a hasznát ennek a szabálynak. Az FIA már annyira technikaivá tette a Formula-1-et… Körülbelül 100 különböző pozíció volt, de legalább 100 vagy akár 200 is. Nincs lehetőségem arra, hogy megismerjem ezeket, mindegy, hogy mennyit tanulmányozom. Kár, hogy nem tudtam versenyezni, mert szerettem volna. Ha megoldhattam volna ezt a problémát, akkor talán én is a show része lettem volna. De ez van…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: