DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért fogja Vettel szeretni Bakut?

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája nyilatkozott a bakui aszfaltcsíkkal kapcsolatos elvárásairól, és arról, hogy örül-e az új, száguldó cirkusznak otthont adó helyszínnek.

Nagyok az elvárások az Azerbajdzsánban hétvégén soron következő Európai Nagydíjjal kapcsolatban. A pálya nemrég lett kész, nagyon jellegzetes és látványos versenyt ígér a helyszín gyönyörűsége miatt, ugyanakkor a szűk vonalvezetés okozhat némi gondot a versenyzőknek az előzések során.

A Ferrarit terelgető Sebastian Vettel így nyilatkozott az előttünk álló hétvégéről: „Nem tudok sokat Azerbajdzsánról, de már nagyon várom, hogy ott lehessünk, mivel elég sok jó dolgot hallottam róla. A pálya állítólag rendkívül izgalmas, mivel a részei az egész városon és szűk helyeken át vezetnek.”

 Vettel_06.16.



A német elmondása szerint alapvetően imádja a Bakuhoz hasonló aszfaltcsíkokat: „Nagy rajongója vagyok a városi pályáknak. Általában bonyolultak, egyenetlenek és nagyon szűkek szoktak lenni az ilyen helyszínek. Így, remélhetőleg Baku is megfelel ezeknek az elvárásoknak, és ez a nagydíj is beáll a klasszikus utcai pályák sorába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: