DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Grosjean nagyon feni a fogát Kimi helyére

A francia pilóta sosem rejtette véka alá, hogy egy napon szívesen lenne a Ferrari pilótája, most ismét kihangsúlyozta, hogy nagyon szeretné elfoglalni Kimi Raikkönen ülését a maranellói F1-es istállónál.

Bár Maurizio Arrivabene nemrég kijelentette, ideális pilótapárosra talált Sebastian Vettelben és Kimi Raikkönenben, ez még korántsem jelenti azt, hogy a finn helye biztos lenne a Scuderiánál. Többek között Romain Grosjean neve is szóba került utódként, akivel Raikkönen 2012-ben és 2013-ban egy csapatot alkotott a Lotus-nál, most pedig a Ferrari kvázi-B-csapatánál, a Haasnál versenyez.



A La Gazetta dello Sport megkérdezte a franciát a lehetőségről, ő pedig így válaszolt: „Ha esélyem nyílna rá, 100%, hogy kihasználnám” - mondta Grosjean. „Viszont nem én fogok dönteni. Persze nagyon szeretném, de jelenleg nem gondolok másra, mint hogy a Haast versenyképessé tegyem. Ha egyszer hívást kapok Maranellóból, boldogan fogok igent mondani.”

A lap azt is megkérdezte Grosjeantól, hogy mit jelent számára a Ferrari. „Nagyon sokat, hiszen a sportág legfontosabb csapatáról van szó. Amikor 18-19 éves voltam, Jean Alesivel beszélgettem, aki azt mondta nekem: ’Először csak Forma-1-es pilóta voltam, utána pedig Ferrari-versenyző lettem’.” - tette hozzá a Haas autójával idén már háromszor pontszerzőként célba érő versenyző.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: