DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat már a kiutat keresi a Red Bullból

Nem csoda, hogy az elmúlt hetek eseményei után Danyiil Kvjatnak megrendült a hite abban, hogy van-e még számára jövő a Red Bull kötelékében. A Toro Rossónál nem elégedett a helyzetével, így 2017-re új csapatot kereshet.

Monaco a második verseny volt Kvjat számára azóta, hogy munkaadói nem megfelelő teljesítménye miatt visszaküldték őt a faenzai csapathoz, így abban a hálátlan helyzetben találta magát, hogy dobogók helyett már csak egy „ligával” lejjebb, a pontszerzésért küzdhet. Míg Barcelonában elhalászta a 10. helyet, addig a Hercegség utcáin már zűrös futama volt: nem elég, hogy a Kevin Magnussennel való ütközése véget is vetett a versenyének, még háromhelyes büntetést is kapott Montrealra, így ott is a kelleténél nehezebb hétvége vár rá.

13245427_1207187735972850_7923683002530489368_n



Az orosz csalódott a jelenlegi helyzete miatt, és mivel igencsak véleményes, hogy a Red Bull valaha is számolni akar-e még vele anyacsapatában, így a 22 éves pilóta komolyan elkezdett a váltáson gondolkodni.

„Igen” - mondta arra a kérdésre, hogy a Red Bullon kívül is nézelődik-e. „Készen álltam a harcra ezen a hétvégén, mindent beleadok a Toro Rossóért, mivel szeretnék pontokat gyűjteni a csapatnak. De amikor olyan helyről kell kezdenem a versenyt, ahonnan nem lehet sok pontot szerezni, az nagyon frusztráló tud lenni. Szeretnék mindent megadni ennek a csapatnak, de amikor a dolgok rossz irányba kezdenek haladni, akkor az ember változtatni próbál a helyzetén.”

„Általában szeretem a magam módján intézni a dolgokat, de ha szükséges, mindig van valaki, aki mögöttem áll. Jelenleg azonban még korai erről beszélni. Nem akarom azért túl későre hagyni a döntést, és természetes is, hogy az emberek időnként beszélgetnek egymással ilyen dolgokról. Amikor eljön az ideje, hogy közöljek valamit a médiával, akkor meg is fogom tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: