DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Még sok évig a Mercedesnél leszek

Továbbra sem jár Nico Rosberg fejében jövő évi szerződése, magabiztosan beszél arról, hogy még sokáig az F1-es istálló kötelékében marad. Eközben a vezetőség el van ragadtatva attól, milyen jó csapatjátékos volt Monacóban.

Mint ismert, a bajnoki éllovas Nico Rosberg szerződése lejár a 2016-os Formula-1-es szezon végén, a német pilóta azonban nyilatkozataiban rendszerint kihangsúlyozza, egyelőre nem gondolkodik a jövőn. Győzelmi szériája közben nem is volt meglepő ez a kijelentés, az év elején megtehette, hogy maximálisan sikerei kiélvezésére koncentrál, Spanyolországban és Monacóban azonban nehéz futamokon esett át. A hírek szerint a korábbi pilóta, Gerhard Berger segíti őt a tárgyalások során, Rosberg viszont kitart amellett, hogy a szerződés jelenleg egyáltalán nem foglalkoztatja, és biztos benne, hogy még sokáig a Mercedesnél marad.

„Ez nem olyasvalami, amin állandóan a fejem töröm, nem foglal el igazán fontos helyet a gondolataim sorában” – idézi a crash.net Rosberget, aki hetedik évét tölti a csapatban. „Nem volt így a hétvége előtt, és nem lesz így utána sem. Csak azt tudom megismételni, hogy boldog vagyok a Mercedesnél, és ők is elégedettek velem, így biztos vagyok abban, hogy még évekig itt maradok.”



Sajtóinformációk szerint a szerződés időtartama miatt akadoznak a tárgyalások. A Mercedes hosszú távra magához akarja kötni a Ferrarival szóba hozott pilótát, hasonlóan Lewis Hamiltonhoz, akivel egy évvel ezelőtt Monacóban hosszabbítottak. 2014-ben Rosberg szerződését szintén Monacóban jelentették be, idén ennek a tradíciónak szakad vége.

Ami biztos, a német versenyző istállójánál szerzett egy jó pontot – Toto Wolff Mercedes-főnök alig győzte dicsérni csapatszellemét, melyet akkor tanúsított, mikor helycserére szólították fel Hamiltonnal:

„Egyetlen kérdés sem merült fel. Először arra kértük, hogy növelje a tempót, ha képes rá. Ha pedig nem, engedje el Lewist. Egy körrel később megüzentük, hogy egyszerűen engedje el, és azonnal engedelmeskedett” – idézi a motorsport.com Wolffot. „Ha lenne olyan piros sapkám, mint Nikinek, megemelném előtte, mert nagyon nehéz helyzetben volt. Fel kellett adnia egy pozíciót, megértenie az általános érdekünket. Nico nagyszerű csapatjátékosnak mutatkozott. Bármely versenyzőnek különösen nehéz elfogadni egy ilyen kérést, amit megértünk. Ezért figyeltük a helyzetet körökön keresztül, ami elég sok versenyidőbe is került.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: