DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen éve jobb eddig a tavalyinál?

Kimi Raikkönen, a Ferrari F1-es pilótája borzalmas hétvégén van túl a Monacói Nagydíj után, hiszen egy ütközés miatt a összetörte az autóját, és kénytelen volt feladni a futamot. A finn csapata teljesítményéről beszélt.

A 2007-es év világbajnoka tehát a legutóbbi versenyt nem tudta befejezni, de így is csapattársa, Vettel előtt áll a pontversenyben a negyedik pozícióban. A finn versenyző eddig két második, egy harmadik és egy ötödik pozíciót számlálhat a neve mellett.

Raikkönen úgy érzi, sokkal jobb az idei autójuk: „Sokan azt beszélik, hogy nem teljesítünk olyan jól, mint tavaly. Ha a győzelmeket nézzük, tényleg nem, de ez akkor sem ad reális képet a dologról. Biztos vagyok benne, hogy a csomagunk sokkal jobb a tavalyinál, de a többi csapat is fejlődött, és ezért nem ott vagyunk, ahol lenni akarunk.”

 Rai_05.31.



A finn a következőképpen folytatta nyilatkozatát: „Ez az F1 része, mindig fejlődni szeretnénk, és olyan pozícióba kerülni, amivel minden versenyen az első helyért harcolhatunk. Akik azt mondják, hogy a jelenlegi még a tavalyi teljesítményünknél is rosszabb, ők biztosan csak az eredményekre néztek rá.”

A Ferrari világbajnoka szerint saját maga is jobb formában van az előző évinél: „Azt hiszem, hogy én is jobb teljesítményt nyújtok. Nyilván ez a hétvége nagyon rosszul sikerült, de ez most ilyen lett, már a következő versenyre készülünk.”

Raikkönen pozitívan zárta gondolatait: „Tovább dolgozunk, bár egy nehéz hétvége után tudjuk, ennél sokkal jobban kell csinálni a dolgunkat a következő futamon. Amíg nem vagyunk elöl minden hétvégén, nem tudunk elégedettek lenni, de ez a végső cél, és remélhetőleg hamarosan el is érjük ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: