DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz úgy érzi, felfért volna a dobogóra

A Toro Rosso F1-es pilótája egy ideig harmadik volt a Monacói Nagydíjon: egy rossz kiállás miatt azonban egy vonat végén kötött ki, a leintésig pedig messzire került a kívánt pódiumtól.

Egy kevésbé várt dobogósa volt a Monacói Nagydíjnak – Sergio Perez a Force Indiával –, de a Toro Rosso versenyzője, Carlos Sainz úgy véli, ő is állhatott volna a mexikói helyett a legjobb három között. A hatodik helyről, azaz Perez elől startoló Sainz harmadikként haladt egy darabig, miközben a mezőny elkezdett esőgumiról intermediate abroncsokra váltani. Saját kiállását követően azonban a fiatal spanyol visszaesett, végül nyolcadikként ért célba.



„Ha az igazat kell mondanom, nem vagyok elégedett a nyolcadik hellyel, mivel úgy éreztem, nagy pontok voltak kilátásban, és elveszítettük a lehetőséget, hogy magunknak vegyük el őket. Ami engem illett, távol tartottam az autót a falaktól, és gyors voltam mind a három keveréken. Ennek örülök is, az viszont csalódás, hogy pozíciókat veszítettem a kiállás folyamán. Egyértelműen elemeznünk kell, ami történt, mivel sok pontot eldobtunk miatt. Ha Monaco előtt mondják, elégedett lettem volna a helyezéssel, de a hatodik rajthely és a kaotikus történések után biztos vagyok benne, hogy többre lehettem volna képes” – nyilatkozott a futamot követően Sainz.

Twitter-profilján konkrétan kijelentette, dobogós helyezés volt a pakliban: „Elveszítettem a pódium lehetőségét ma két lassú kiállás miatt. A 8. helyen értem be, ami nem elég jó. Frusztráló befejezése egy nagyon erős hétvégének” – írta a közösségi médiában.

A Toro Rosso csapatfőnöke szintén csalódott az eredményt illetően, igaz, szerinte a dobogónál kissé szerényebb helyezés úszott el. „Nagyon csalódott vagyok, hogy Carlos csak abban a pozícióban ért célba, mivel tudjuk, hogy a csomagunk teljesítménye alapján legalább a legjobb ötre lehetett volna elég” –idézi az istálló sajtóközleménye Franz Tostot. „A fő oka az első kiállás volt, amely során két másodpercet veszítettünk, Perez, Vettel és Hülkenberg pedig megelőzött minket. Carlos így a vonat végén kötött ki, az autó potenciálját pedig nem tudta kihasználni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: