DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Közel került a győzelemhez Perez

Harmadik közös dobogóját érte el egy különleges helyszínen Sergio Perez és Force India F1-es csapat. A jó taktikai döntéseknek köszönhetően viszont úgy tűnt, akár még az első hely is az ölükbe hullhat.

Csupán a rajtrács nyolcadik helyéről startolt Sergio Perez, aki azonban megfelelő időpontban, az elsők között váltott esősről intermediate abroncsokra, így hamar a negyedik helyen, Sebastian Vettel előtt találta magát. Nico Rosberg visszaesésének köszönhetően dobogós pozícióba került, és sokáig úgy tűnt, akár nyerhet is: a tartósabb lágy abroncsokon teljesítette a verseny további részét, míg Hamilton és Ricciardo ultralágy, valamint szuperlágy gumin köröztek, melyek kapcsán kérdéses volt, kibírják-e a leintésig. A puhább gumik bírták, de a Ferrarit legyőző Pereznek így sincs miért keseregnie.



„Különösen boldog vagyok, a csapat óriási munkát végzett a stratégiával, a megfelelő időben hívtak a bokszba. Csodálatos nap ez számunkra, a harmadik dobogóm a csapattal. Mindig különleges Monacóban felállni a pódiumra, főleg ilyen versenykörülmények között” – mondta Perez a díjátadó után, aki pályafutása hatodik top 3-as eredményét érte el. Monaco korábban sosem volt kegyes hozzá, eddigi legjobbját egy hetedik hely jelentette a pályán a tavalyi szezonból, azelőtt pedig még pontot sem szerzett a hercegségben.

A mexikói versenyző a Force India zűrös időket megélő – az indiai hatóságok körözik – csapatfőnökéről is említést tett: „A dobogót főnökünknek, Vijay Mallyának ajánlom, aki nagymértékben mögöttünk állt ebben az időszakban. Úgy gondolom, helyes döntéseket hoztunk. A legjobb gumi számunkra a lágy volt a végén. Eleinte kontrolláltam a tempót, Seb nagyon gyors volt, sokkal gyorsabb nálunk, de spóroltam az abroncsaimmal, így amikor kellett, meg tudtam nyomni a tempót” – magyarázta Perez, hogyan tartotta maga mögött a befutónál két másodperccel Vettelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: