DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull elnézést kér Ricciardótól

A Red Bull F1-es csapata elnézést kért Daniel Ricciardótól, amiért a Monacói Nagydíjon bokszutcai hibájukból adódóan az ausztrál kezéből kicsúszott a győzelem.

Ricciardo hiába ment a bokszba kerékcserére, a csapat nem készítette elő az abroncsokat, így az ausztrál rengeteg időt veszített, mire feltették a gumikat autójára – Hamilton pedig mindeközben elment mellette a pályán, és ezt követően a Red Bull versenyzője már nem tudta visszaszerezni a vezető pozíciót.

 Marko,Ricciardo



Helmut Marko a futamot követően úgy nyilatkozott, ki fogják vizsgálni, hogy pontosan mi volt a probléma, addig pedig csak annyit tudnak tenni, hogy bocsánatot kérnek versenyzőjüktől. „A Mercedesnek ajándékoztuk a győzelmet. Sajnos több félreértés is adódott, nem volt megfelelő a kommunikáció. Ki fogjuk vizsgálni, és meg fogjuk találni, hogy mi történt pontosan. Emberi hiba volt, és nagyon sajnálom Danielt, és csak annyit tehetünk, hogy elnézést kérünk tőle.”

„Majd nyugodtan kell megvizsgálnunk, hogy mi történt. Hihetetlen, hogy egyedül volt elöl, minden kontroll alatt volt, és ilyesmi történt. Sajnálom” – mondta a 73 éves szakember. Ricciardo arra is panaszkodott, hogy Hamilton sportszerűtlen volt vele szemben, amikor megpróbálta megelőzni őt – a brit ugyanis leszorította őt, az ausztrálnak pedig fékeznie kellett. A versenybírák nem büntették meg a britet, úgy határoztak, hogy versenyszituáció volt az eset. „Ricciardo jogosan volt mérges, de ha hivatalosan nem történik semmi, akkor mit tehetnénk?” – mondta Marko. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: