DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen rosszul mérte fel autója képességei

Max Verstappen az élő példája annak, hogy milyen gyorsan tud fordulni a világ egy versenyző körül az F1-ben. Két hete futamgyőztes volt, most a falban végezte és a 21. helyről rajtol Monacóban.

A hollandtól a közvélemény újabb erős szereplést várt a Red Bull színeiben töltött második versenyhétvégéjén, ezúttal azonban a sport mélypontját tapasztalhatta meg, hiszen összetörte autóját az Uszodánál, és mivel előtte csak egy bemelegítőkört teljesített, az utolsó sorból kell megkezdenie a vasárnapi futamot azon a pályán, ahol legendásan nehéz felkapaszkodni a mezőnyben.

Dppi_00116006_259



„Túl korán fordultam be, érintőre vettem a falat, megsérült az első felfüggesztésem és egyenesen a falba repültem” - összegezte röviden a baleset körülményeit Verstappen.

„Elég jól éreztem magam az autóban, az első gyorsköröm a kezdetben erősebbnek tűnt, mint a hétvégi bármely más köröm. Az autóm balansza is a helyén volt, és a második szektorban már három tizeddel gyorsabb voltam, mint korábban. Úgy tűnt, végre minden összeáll, de aztán a sikánban alábecsültem az autóm tapadását, túl korán fordítottam el a kormányt és minden rosszra fordult.”

A holland egy évvel korábban is bemutatott néhány szemfüles előzési manővert a versenyen, de az utolsó sorból mindenképpen küzdelmes lesz számára még a pontszerzés is. Verstappen az esőtől vár némi segítséget. „A 21. helyről kell rajtolnom. Remélem ugyan, hogy az időjárás kicsit segíteni fog nekünk, de attól még nagyon nehéz lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: