DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Tudtam, hogy esélyem lesz a pole-ra!”

Az ausztrál a tőle megszokott mosollyal konstatálta, hogy először indulhat pole-ból az F1-ben, hozzátéve, nem lepte meg, hogy ilyen remek tempót tudott kicsikarni Red Bulljából.

Daniel Ricciardo már két évvel ezelőtt berobbant a köztudatba, amikor három futamgyőzelmet szerzett, akkor viszont mindig kellett a Mercedesek hibája ahhoz, hogy nyerő pozícióba tudjon kerülni. Most viszont saját erejéből húzta el a mézesmadzagot a Brackley-iek előtt, és hódította el a pole-pozíciót, először pályafutása során.



„Ez rendkívül különleges helyszín, de már a hétvége előtt tudtam, hogy esélyem nyílik majd rá” - nyilatkozta az ausztrál az időmérőt követően első F1-es pole-járól. „Már csütörtökön is jók voltunk, Barcelona után pedig azt éreztem, hogy nagyon jól vezetek, így csak idő kérdése, hogy mikor jön el. Ott nem sikerült teljesen learatni a babérokat, de bíztam magamban, hogy meg tudom csinálni, és sikerült. Nagyon boldog vagyok, jó csomagunk van, és megpróbálom kihozni belőle a legtöbbet.”

Ricciardo a Q2-ben taktikai előnybe került a futamot tekintve, hiszen legjobb körét szuperlágy abroncsokon tette meg, így ezzel kezdheti majd első etapját vasárnap délután. „Meglátjuk, hogy ez be fog-e válni holnap. Először kimentünk az ultralágyon, majd amikor megvolt a megfelelő köridőnk, szuperlágyra váltottunk. Így talán több esélyünk lesz holnap, viszont ez alapozta meg azt is, hogy jól teljesítsek a Q3-ban. Jelen pillanatban nagyon jól állunk, és remélem, hogy holnap is minden ilyen szépen alakul majd” - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: