DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo köre dinamit volt Horner szerint

Christian Horner, a Red Bull F1-es istállójának csapatvezetője szerint kockáztattak a Q2-ben, de úgy érezték, hogy megéri - 2013 óta először állnak pole-ban az energiaitalosok.

Daniel Ricciardo és a Red Bull megviccelte a teljes F1-es mezőnyt, az ausztrál pilóta pedig pályafutása első pole-pozícióját szerezte meg a Monacói Nagydíj időmérőjén - a teljesítménnyel érthetően elégedett volt Christian Horner csapatvezető is.

RicciardoMonaco



"Csodálatos teljesítmény volt" - méltatta Ricciardót Horner a Sky Sports kérdésére. "Az első kör, az a bizonyos 1:13,6 hatalmas idő. Egy kicsit hazardíroztunk a Q2-ben a szuperlágy abroncsok használatával, de úgy éreztük, hogy megéri megpróbálni. A Q3-as első kör, amit Daniel futott, az volt a dinamit" - beszélt a csapat taktikájáról.

"Szenzációs volt, 1:13-at futni... húha" - folytatta Ricciardo dicséretét a csapatvezető. "Egész hétvégén gyönyörűen vezet, csak meg kell nézni az utolsó szektort, hogy mennyire tisztán vezeti az autót" - mutatott rá a pálya azon szakaszára, ahol a Mercedeseknek közük sem volt a Red Bull tempójához.

"Ez nagyszerű számára, hiszen ez az első pole-pozíciója és a mi első pole-unk is 2013 óta" - tette hozzá végül Horner, aki a hibázó és a 21. helyről rajtoló Max Verstappenről is ejtett pár szót. "Szerencsétlen volt a gyors körén, holnap valami különlegeset várok tőle".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: