DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Erősebbek vagyunk, csak még nem látszik

Nem volt zavartalan első napja a Ferrarinak Monacóban, hiszen három csapat is gyorsabb volt náluk és délután Sebastian Vettel néhány meleg pillanatot is átélt, a német szerint azonban nem kell aggóni a tempójuk miatt.

Kimi Raikkönen a 7., Vettel pedig a 9. pozícióban zárta a délutánt, amely során a két Ferrari a Force Indiákkal autózott hasonló tempót, mialatt a Mercedes, a Red Bull és a Toro Rosso pilótái is előttük tudtak végezni a tabellán. Vettel ráadásul néhányszor a fallal is túl közeli találkozást tett: egyszer megpördült a Mirabeau-ben és hátsó szárnyával a korlátnak ütközött, majd nem sokkal később a Ste. Devote-ban is megcsúszott.

Dppi_00116006_099



„Sok mindennel próbálkoztam, és nem minden jött be... Összességében ez tényleg egy zűrös nap volt, de alapvetően minden rendben, szerintem az autóban benne van a szükséges tempó” - mondta a német, aki ezzel indokolta a látszólagos gyengélkedést, mielőtt összekeverte volna a napokat. „Végül is még péntek van, szóval nehéz megmondani, hogy mások mit csináltak, másrészt azonban ezen a pályán nem lehet nagyon titkolózni. De amint mondtam, nem volt valami sima napunk, szóval szerintem nem oda tartozunk, mint azt a mai végeredmény mutatja. Szombaton sokkal jobbak leszünk, de ma nem az volt a fő célunk, hogy elöl végezzünk a tabellán.”

Bár az idei szezont is második erőként kezdték, a Ferrarit Barcelonában átugrotta a Red Bull, elhalászva ezzel előlük a győzelmet - az energiaitalosok ráadásul Monacóban is erősnek tűnnek. Arra a kérdésre, hogy a csapatnál éreznek-e emiatt extra nyomást, a német így felelt:

„A nyomás állandó, nem igazán érzünk extra terhet. Persze mindig vágyunk arra, hogy jobban teljesítsünk, amit nevezhettek akár nyomásnak is, de elvégre épp ezért vagyunk itt. Nem azért jöttünk, hogy a 8. vagy az 5. helyért harcoljunk, hanem azért, hogy nyerjünk” - szögezte le a négyszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: