DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Ez 99,9%-ban én voltam!

Daniel Ricciardo némi meglepetésre jelentős előnnyel szerezte meg az első helyet a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapjának végén. Az ausztrál úgy érzi, autóját máris kellően felkészítették az időmérőre.

Az eddigi eredmények alapján a Red Bull a Hercegség szűk utcáin képes lehet felvenni a versenyt a Mercedesszel, és bár az edzésnapok nem minden szempontból mérvadóak, az mégis beszédes lehet, hogy Ricciardo több mint hat tizeddel jobb kört ért el Lewis Hamiltonnál, és kilenccel jobbat Nico Rosbergnél. Az ausztrál autójában a Renault új erőforrása dübörög, és amikor megkérdezték, hogy a mai előnyéből mennyit tulajdonít a motornak, az autónak és saját magának, viccesen felelt.

Dppi_00116006_065



„A motor is hozzátesz egy kicsit, de egyébként is elég jó autónk van itt. Azt mondanám, hogy 99,9%-ban én voltam, és 0,1%-ban a többi tényező” - bocsátkozott némi szerénytelen túlzásokba a SkySportsnak nyilatkozva.

„Ilyenkor általában azt mondom, hogy várjunk a kvalifikációig, de ma tényleg boldog vagyok, és ez a pálya olyan, ahol lehet extra időt találni, ha a versenyző hajlik rá, hogy a határokat feszegesse. Délután még jobban éreztem magam az autóban, sikerült ugyanis előrelépést tenni a helyes balansz megtalálásával, és ha a továbbiakban is ilyenek maradnak a körülmények, akkor nem hiszem, hogy már nagyon hozzányúlnánk, csak kiküldjük a gépet szombaton is ilyen állapotban. Jelenleg bízok az autóban, és itt ez a legfontosabb.”

Ricciardo nem mulasztotta el kiemelni, hogy számára egy apró kihívás idénre kiveszett a monacói pályából az egyik kanyarban elvégzett módosítások miatt.

 

„A harmadik szektort mindig kedveltem itt, különösen azóta teljesítek jó a kör végén, a 12-es kanyart követő részen, amióta a Red Bullnál vezetek. Viszont most kicsit csalódott is vagyok, mert idénre nagyobb helyet alakítottak ki az Uszodánál a második kanyarcsúcspontban, így most már nem jelent akkora kihívást, mint a múltban. Talán felhozom majd ezt a versenyzői eligazításon, hátha összébb tudnák még szűkíteni egy kicsit!” - zárta mondandóját ismét csak fél komolysággal a Red Bull háromszoros futamgyőztese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: