DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Túl kicsi a monacói pálya ennyi autónak

Carlos Sainz meglepődött az ultralágy gumikon, Danyiil Kvjat viszont mindennel elégedett, a Toro Rosso tempója pedig különösen biztató - a forgalom azért most is közbeszólt.

Remek napot zárt a Toro Rosso Monacóban, hiszen mindkét autójuk ott volt a legjobbak között a csütörtöki két szabadedzés során - érthetően elégedetten nyilatkoztak ezt követően.

"Mindkét pilótánk remekül teljesített ma, jó tempót diktáltak és kiegyensúlyozottak voltak - ezt bizonyítja az is, hogy nem hagytunk kék Toro Rosso-foltokat a falakon, ha bár egy kis fekete festéket igen" - értékelt Phil Charles vezető versenymérnök. "Ahogy mindig, úgy most sem elég nagy a pálya ennyi autónak, Carlos és Danyiil is forgalomba ütközött kulcsfontosságú körön. A szuperlágy és a lágy gumikkal szerzett adatokat megosztottuk a pilótáink között, remélem, hogy jól következtetünk ezekből és jó tempónk lesz a hétvége folyamán".

KvjatMonaco



"Nagyon kiegyensúlyozott napunk volt ma, sok hasznos kört tudtunk megtenni" - mondta Danyiil Kvjat. "Most sok mindent kell átnéznünk ma este, illetve holnap, mindent ki kell elemeznünk a kvalifikáció előtt. Összességében szerintem nagyon jól fest a dolog számunkra és ha elvégezzük a feladatunkat, jó hétvégénk lehet. Az ultralágyakat most használtuk először és jónak tűntek, de meg kell néznünk az adatokat" - tette hozzá.

"Monacóban sima csütörtököt teljesíteni mindig nagy dolog és önbizalmat ad a folytatáshoz" - beszélt a mai napról Carlos Sainz. "A tavalyi évhez képest sokat gyorsult a pálya, a köridők nagyot javultak. Egy kicsit meglepődtem az ultralágy gumik kopásán, nem lesz könnyű kezelni, de mindenkinek egyforma lesz, úgyhogy meglátjuk, mi történik vasárnap. Eddig elégedettek vagyunk" - értékelt a spanyol pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: