DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton nem számít tökéletes hétvégére

Lewis Hamilton már nagyon vágyik arra, hogy a 2016-os F1-es Monacói Nagydíjon győzelmet szerezzen – a brit azonban nem számít arra, hogy minden zökkenőmentesen alakul majd a hétvégén.

Hamilton számára idén még nem jött össze a futamgyőzelem, Monacóban pedig 2008-ban sikerült nyernie, így a hétvége remek alkalom lenne a brit számára a visszatérésre. A Mercedes versenyzője szerint a monacói elsőség nem ugyanolyan, mint a többi, így mindent megtesz majd azért, hogy vasárnap ő állhasson fel a dobogó legfelső fokára – ám biztos benne, hogy akadnak majd nehézségek, hiszen ez a nagydíj egyben a kiszámíthatatlanságról is szól, ráadásul úgy érzi, bizonyos kanyarokból sosem tudja kihozni a maximumot.

 Hamilton



„Ha egy pilóta csak egyetlen versenyt nyerhetne, akkor mindenki Monacót választaná” – nyilatkozta Hamilton. „Nekem sikerült a győzelem 2008-ban, azóta pedig vágyakozom egy következő sikerre. Hiszek a képességeimben, de különböző okok miatt nem sikerült még a tökéletes hétvége azóta. Még a 2008-as győzelmemkor is megpusziltam kicsit a falat, de szerencsére az autó rendben volt ahhoz, hogy továbbmehessek vele.”

„Sokszor megkérdezem magamtól, hogy egyáltalán lehet-e tökéletes hétvégét teljesíteni Monacóban. A józan ember azt mondaná, hogy itt is 25 pontot ér a győzelem, de ez nem így van. Egy itteni diadal mindig különleges érzés. Még ennyi év után is úgy érzem, hogy sok helyen tudnék gyorsabb lenni, és az a benyomásom, hogy ezekben a kanyarokban időt veszítek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: