DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az F1 helyzete miatt mehet csődbe a Sauber

A komoly anyagi gondokkal küzdő F1-es istálló helyzetét megnehezíti a sportot körüllengő feszültség és a stabilitás hiánya - ezek miatt kerülhet még nagyobb bajba a Sauber.

Borzasztóan nehéz helyzetben van a Formula-1-ben régóta jelen lévő Sauber istálló: az anyagi problémák miatt nem tudnak fejleszteni, kihagyták a barcelonai évközi tesztet és kis túlzással futamról futamra "élnek". A csapatvezető, Monisha Kaltenborn szerint a sportot folyamatosan körüllengő negativitás miatt egyre nehezebb támogatót találni.

Sauber_1



"Nagyon nehéz a helyzet, mert mindennek idő kell és nem tehetsz többet annál, mint amire képes vagy" - nyilatkozta az F1i.com-nak Kaltenborn. "Ez a környezet, amelybe az embereknek pénzt kellene fektetniük, nem nevezhető ideálisnak" - utalt a Formula-1 körüli folyamatos bizonytalanságra.

"Ennyi negativitással, mint amennyi a sport körül van (és amely annyira szükségtelen), nem lehet stabilitásról beszélni. A szabályok az utolsó pillanatokban változnak és válnak véglegessé, kritizálják őket, mielőtt működésbe lépnének, ez mind nem igazán segít" - magyarázta a Sauber csapatvezetője.

A nehézségek ellenére az istálló próbál hatékonyan dolgozni és kizárni az anyagi gondokat. "Nem tudom, hogy ez könnyebb vagy sem, de a jó dolgokra kell koncentrálni és nem szabad frusztrálttá válni ezek miatt, mert ismered a szituációt" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: