DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Red Bull most leckét adott az egész F1-nek

Az a hirtelen felemelkedés, amit a Red Bull és Max Verstappen végrehajtott az elmúlt hetekben, nem csak egy szerencsés döntés, hanem egy merész stratégia eredménye, amiből más csapatok is tanulhatnak, vélik a Renault-nál.

A Red Bull napok leforgása alatt felbolygatta a Formula-1 állóvizét azzal, hogy megosztó döntést hozva azonnal Max Verstappenre cserélte Danyiil Kvjatot az anyacsapatánál, majd az ifjú holland rögtön futamgyőzelemmel hálálta meg a bizalmat, egy szakajtónyi rekordot átírva ezzel.

A sikerben része volt a Renault-nak is, hiszen továbbra is ők szállítják a motort a csapatnak, annak ellenére is, hogy az már TAG Heuer néven szerepel a nevezési listán. A franciák F1-es programjának ügyvezetője, Cyril Abiteboul nem is annyira Verstappen produkciója, sokkal inkább a Red Bull példátlanul bátor húzása előtt emeli meg a kalapját.

Dppi_00116005_469



„Egészen elképesztő” - mondta Verstappenről. „Teljesen azért nem lepett meg minket, hiszen együtt dolgoztunk vele tavaly a Toro Rossónál, és mindig is lenyűgözött, amit láttam tőle. De ami a leginkább csodálatra méltó, az a Red Bull stratégiája, hiszen képesek a szélsőségekig elmenni, hogy elérjék a kitűzött célt, bármi is az ára ennek, és bármit is gondolnak az emberek. Hiába kritizálják őket, most egy nagy leckét adtak a Formula-1-nek, és ezt mi is használni fogjuk a saját előnyünkre.”

Ha Abiteboul konkrét dologra célzott ezen utóbbi mondatával, akkor joggal sejthetjük, hogy ők is egy közelgő pilótacserére készülnek, ahogy azt a formula.hu a barcelonai paddockban meg is neszelte.

Eközben a pár hónapja még önmagát is lesajnáló Red Bull-lal nagyot fordult a világ, a csapatfőnök szerint a pilótacsere azonnal új lendületet adott idei törekvéseiknek, és ha az előzetes sejtéseik beválnak, akkor a szezon során további futamgyőzelmek várnak rájuk.

„Gyanítom, hogy csak még erősebb lesz, ahogy több tapasztalatot szerez, összebarátkozik az autóval és nő a magabiztossága” - beszélt Verstappenről Christian Horner. „Tényleg hiszem, hogy most a miénk a legerősebb pilótapáros az F1-ben. Ismét felfelé ívelő pályára álltunk. A szezon jóval erősebben kezdtük, mint azt reméltük, és úgy éreztük, hogy az év második felében jobbak lehetünk, mint az elsőben. De már Kínában a dobogóra álltunk, öt futam után pedig futamgyőzelmünk is van. Az évad előtt álmodni sem mertünk volna erről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: