DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel még mindig hisz a bajnoki címben

Annak ellenére, hogy a Mercedesek kiestek a Spanyol Nagydíjon, a Ferrari így sem tudta behúzni a győzelmet. Sebastian Vettel mégis hisz abban, hogy év végére övéké lehet a bajnoki cím.

A Red Bullt először vezető Max Verstappen nyerte a spanyolországi futamot, így a Mercedes után a vártakkal ellentétben nem a Ferrari, hanem a Red Bull volt a következő istálló, aki győzedelmeskedni tudott a 2016-os szezonban. A maranellóiak pilótája, Sebastian Vettel beszélt a délelőtti tesztről, a csapat terveiről és esélyeiről az idei évvel kapcsolatban.

Amikor a bajnoki címről kérdezték a négyszeres világbajnokot, ő így válaszolt: „Igen, azt hiszem meg tudjuk csinálni. Itt van az esély, nem a legjobb pozícióban vagyunk jelenleg, és nem favoritként érkezünk Monacóba. Az továbbra is a Mercedes marad.”

Dppi_vettel_05.17. 



Vettel úgy gondolja, hogy legközelebb már élni fog az olasz istálló a lehetőségeivel: „Ennek ellenére nagyon keményen próbálkozunk, és ha lesz esélyünk a győzelemre, mindenképp meglüzdünk majd érte! Az első közelítő lépés a Mercedes felé Monacóban lesz. Azután ott van Kanada. Tehát lépésről lépésre haladunk, de meggyőződésem, hogy meglesz még az esélyünk a felkapaszkodáshoz.”

A ferraris pilóta a délelőtti tesztnap eredményeiről is beszámolt: „Azt hiszem, ez egy egyedüli esély, hogy egy nagydíj után ugyanazon a pályán tesztelhetünk is, ráadásul többé kevésbé ugyanazok a körülmények, mint a hétvégén. Nem nagy titok, hogy egy kissé szenvedtünk, ezért néhány dolgot kipróbáltunk délelőtt. Ennek utána kell néznünk, de nemcsak ezért vagyunk itt ma. Egy nap alatt kell nagyon sok dolgot kipróbálnunk.”

A német pilóta bánkódik az elszalasztott esély miatt: „Nos, ha a szombatot jól megcsináljuk, nem lett volna túl nagy fenyegetés. A Red Bull ugyanúgy javul, mint mi. De azt hiszem világos, hogy a szombat egyáltalán nem úgy ment, ahogy azt gondoltuk és reméltük. Ha előrébb kvalifikáljuk magunkat, nagyon más verseny lehetett volna. Ez lett az eredmény, de tudjuk, min kell dolgoznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: