DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen már korábban megegyezett a Red Bull-lal

A Toro Rossótól szezon közben előléptetett F1-es pilóta beismerte, a következő évben biztosan a Red Bullnál szerepelt volna. A hátralevő versenyekre a 2017-es felkészülésként tekint.

Váratlan pilótacseréjével a Red Bull elébe ment a Max Verstappent övező átigazolási pletykáknak, melyek azt találgatták, az ifjú pilóta 2017-ben vajon a Red Bull, Ferrari vagy Mercedes színeiben folytatja. Gyakran emlegették azt az állítólagos szerződési pontot, amely engedélyezte neki, hogy elhagyja a Toro Rossót, amennyiben jövőre nem kap helyet a főcsapatban.

Az RTL4 televízió azt próbálta megtudni a versenyzőtől, megegyeztek-e előzetesen a Red Bull-lal arról, hogy Verstappen jövőre a csapatban versenyez, még mielőtt a Danyiil Kvjattal való helycsere képbe jött volna. „Mindig is ez volt a cél, abszolút” – próbált először kitérni Verstappen, a direkt kérdésre azonban, papírra került-e ez, rövid szünet után így válaszolt: „Végül is, igen.”



Verstappen állítja, rövid távon nem nehezedik rá nyomás új csapatában. „Természetesen a csapattársaddal összeméred magad, én pedig úgy gondolom, jó felkészülés lesz a következő évre. A Formula-1-ben az a gond, hogy sok minden múlik az autón. Ha erős autód van, máris jobb vagy, mint egy másik csapatban.”

A 18 éves pilótával egyetlen korábbi csapattagja sem érkezik, eddigi versenymérnöke, Xevi Pujolar azonban elhagyja a Toro Rossót. „Nagyszerű kapcsolatunk volt, ez pedig szintén fontos, hogy jól teljesíts. Azonban a Red Bullnál is jó mérnökök vannak, máskülönben nem lehetnének ezen a szinten. Tehát egyrészről sajnálatos, másrészről jó, hogy új kaland kezdődik más emberekkel” – mondta Verstappen, akinek egy teljesen új közegben, ismeretlen autóval kell érvényesülnie. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: