DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Nincs magyarázat arra, ami történt

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene együtt tudott érezni a dühös Sebastian Vettellel az Orosz Nagydíj hétvégéjén, de hangsúlyozta, az istállónak nem szabad elvonnia a figyelmét a bajnoki harcról.

A szezon eddigi nyolc pontszerzési lehetőségéből a Ferrari csak ötöt tudott kihasználni, így máris nagyobb hátrányba kerültek a pontversenyben, mint szerették volna, hiszen 76 pontjuk csak nagyjából a fele annak, amit a Mercedes gyűjtött. Szocsiban legutóbbi kiesésüket Sebastian Vettel jegyezte, ezúttal viszont nem a csapaton múlt a nullázás, hiszen Danyiil Kvjat ütötte ki a németet a rajt után.

Dppi_00115018_436



„Egyáltalán nem volt boldog, nagyon is feldúltan viselkedett” - ecsetelte Vettel vasárnap délutáni kedélyállapotot Arrivabene. „Idén már másodszor nem jutott el a célig, és mindkétszer rajta kívül álló okokból. De teljesen megérthető ezt a viselkedés egy négyszeres bajnoktól, aki mindig győzni akar.”

„Legutóbb Kínában nem panaszkodtam Kvjatra, mivel úgy láttam, hogy remek munkát végzett. Most azonban nem tudok magyarázatot találni a történtekre.”

A csapatfőnök azonban a Ferrari többi idei kieséséért vállalja a felelősséget, hiszen a technikai hibák elkerülhetőek lettek volna. Mindazonáltal továbbra is úgy hiszi, hogy képesek lehetnek megfordítani az erőviszonyokat és szoros csatát vívhatnak a Mercedesszel a bajnoki címért.

„Mi nem vagyunk az a fajta csapat, amely szeret kényelmesen nyerni. Mi a kihívást keressük, és a mostani futamon történtek is részei a versenyzésnek. Korábban már szoftverhiba sújtotta Sebastiant, a turbó meghibásodása pedig Kimit, de ezeket nem a balszerencsének tulajdonítom, hiszen minden ilyen problémát emberi tényező okoz. Gondoskodnunk kell róla, hogy ilyenek ne történjenek a továbbiakban” - mutatott rá.

„Ami a bajnokságot illeti, továbbra sem adjuk fel a harcot. Azt akarom, hogy mostantól minden energiánkat ennek szenteljük. Még 17 verseny hátravan. Ha mi megnyerünk közülük tizenkettőt, ők pedig a maradék ötöt, akkor még nagyszerű csatánk lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: