DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fénysebességet vár csapatától a Ferrari elnöke

Michael Schumacher emlékével nosztalgiázik Sergio Marchionne, aki szomorúan látja, hogy F1-es csapata újabb olyan versenyhétvégén van túl, amelyen nem tudta kihasználni minden lehetőségét.

Bár ezúttal nem a csapat hibájából, de idén négy futamból már harmadszor is csak egyik autójával jutott el a célig a Ferrari, így a dobogós helyezés ellenére is jelentősen nőtt hátrányuk a Mercedeshez képest. Immár 81 pontot kellene ledolgozniuk ahhoz, hogy egálba kerüljenek a címvédőkkel, az olasz márka elnöke szerint pedig ennek nincs más módja, mint hogy az elérhető legmagasabb sebességre kapcsoljanak a továbbiakban.

Dppi_00116003_388



„Fénysebességgel kell behoznunk a lemaradásunkat” - esett enyhe túlzásokba Marchionne, amikor hétfőn Torinóban, az új Fiat Tipo bemutatója során az F1-es csapat produkciójáról kérdezték. „Ahhoz a Ferrarihoz vagyok hozzászokva, amit még Michael Schumacher vezetett, ezért most megszakad a szívem, hogy egy ennyire szenvedő Ferrarit látok.

„Tegnap rossz napunk volt, és még mindig sok munka áll előttünk, de továbbra is megvan a csapatba vetett bizalmam, és kétségtelen, hogy sikerrel fogunk járni.”

Mi azért bízzunk benne, hogy a Ferrari egyhamar nem éri el a fénysebességet, mert 299 792 458 m/s-os tempóval minden versenyt a másodperc töredéke alatt befejeznének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: